ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Festival de Pasqua de Cervera homenatjarà Pau Casals i altres compositors exiliats

7/3/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-de-pasqua-de-cervera-homenatjara-pau-casals-i-altres-compositors-exiliats/

Del 30 de març al 8 d’abril tindrà lloc la tretzena edició del Festival de Pasqua de Cervera, que amb quinze concerts i diverses activitats paral·leles tornarà a convertir la capital de la Segarra en capital de la música clàssica catalana.

La programació d’enguany girarà a l’entorn de la commemoració del cinquantè aniversari de la mort de Pau Casals a l’exili i reivindicarà l’obra d’altres músics catalans de qualsevol època exiliats o emigrats.

Així, al repertori de cada concert, hi haurà almenys una peça d’un d’aquests compositors: els exiliats Ramon Carnicer, Francesc Andreví, Jaume Pahissa, Pau Casals, Montserrat Campmany, Baltasar Samper i Robert Gerhard, i els emigrats Manuel i Josep Pla, Domènec Terradellas, Lluís Benejam, Narcís Bonet i Moisès Bertran.

La programació està formada per deu produccions que es concretaran en un total de quinze concerts, en sis dies i cinc espais diferents. Els programes combinen la promoció de la música de les noves generacions de creadors amb la recuperació d’obres del patrimoni propi, tant del més immediat com del més llunyà.

El concert inaugural serà a càrrec de l’Orquestra Julià Carbonell amb el programa “Música i exili”. El seguiran el Cor Madrigal –que interpretarà “Un segle de música coral catalana”–, Lluís Capdevila –que presentarà el seu disc Lament en un concert degustació–, el tenor Roger Padullés i el pianista Francisco Poyato –amb un programa titulat “Les cançons de Pau Casals”–, el fortepianista Roger Illa –presentant el concert “La música per a teclat del XVIII i XIX català. Emigració, exili, dol i retorn”–, el Kebyart Ensemble –amb “Memòria”–, el Nexus Piano Duo –mitjançant “Un piano i quatre mans”–, el Quartet Atenea –amb el programa “Des de Quito a Sant Petersburg passant per Barcelona”– i l’Orquestra Barroca Catalana, que tancarà el festival amb “L’esplendor del Barroc català”.

Així mateix, l’oferta es completa amb A tentipotenti, espectacle dedicat als més petits, a càrrec de la companyia Eix Creatiu, i amb activitats paral·leles, com la projecció de dos documentals sobre Pau Casals, una conferència de Pepe Reche sobre l’Orquestra Pau Casals i una exposició i conferència de Jaume Ayats sobre el centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

El Festival de Pasqua de Cervera està organitzat per la Paeria de Cervera amb el suport de Departament de Cultura de la Generalitat mitjançant l’ICEC i de la Diputació de Lleida a través de l’IEI. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet