ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Maria Canals omple de música el Passeig de Gràcia i la Plaça Reial de Barcelona

16/3/2023 |

 

El Concurs Internacional de Música Maria Canals viu als pròxims dies les iniciatives estrella de les activitats de l'OFF Concurs. Divendres 17 de març se celebra la tradicional Marató de piano a la Plaça Reial de Barcelona, i dissabte 18 s'instal·len deu pianos de cua al Passeig de Gràcia.

Organitzada conjuntament amb Associació d'Amics i Comerciants de la Plaça Reial, la marató de piano de divendres portarà grans actuacions en un dels espais més bonics de la ciutat, al cor del Barri Gòtic. Desenes de persones passaran per l'escenari de la Plaça amb el piano de cua: gaudirem del talent dels alumnes del Conservatori de Badalona, del Conservatori Municipal de Barcelona, del Conservatori Professional del Liceu, de les peces més cèlebres d'òpera a càrrec de les sopranos Bea Jiménez i Sara Garcia, i de les veus del Cor The New Zombies. Tampoc hi faltarà en Jesús Sánchez, que va néixer sense braços i toca el piano amb els peus, amb el pianista Martín Caló, col·laboradors de la línia Maria Canals Integra de l'OFF Concurs, i les actuacions dels dinamitzadors de pianos del Maria Canals.

L'endemà, dissabte 18 de març, el Maria Canals i la Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occident, ompliran de pianos el Passeig de Gràcia de Barcelona de 10:00 a 20:00 hores en marc de les activitats de l'OFF Concurs. D'aquesta manera, l'acció El Passeig de Gràcia Porta Cua ubicarà 10 pianos de cua a diferents punts de l'avinguda per a qui els vulgui tocar.

Les localitzacions dels pianos són:

1. Passeig de Gràcia, 2
2. Passeig de Gràcia, 13
3. Passeig de Gràcia, 38-40
4. Passeig de Gràcia, 43
5. Passeig de Gràcia, 74
6. Passeig de Gràcia, 79
7. Passeig de Gràcia, 92
8. Passeig de Gràcia, 99
9. Passeig de Gràcia, 110
10. Jardins de Salvador Espriu /Jardinets de Gràcia

Sens dubte, un dels moments més espectaculars de les inciatives de l'OFF Concurs, en què pianistes, vianants, concursants i dinamitzadors convertiran el Passeig de Gràcia en l'escenari d'una gran festa que celebra l'arribada de la primavera, la música accessible a tothom i l'inici de les primeres proves l'endemà. Entre altres joies musicals destaquen pianos que habitualment estan a grans auditoris com un Bösendorfer Imperial, un Yamaha CFIII, a més de 8 Yamaha C7 i C3.

Així mateix, els millors moments de la participació ciutadana es podran compartir i seguir a les xarxes socials a través de les etiquetes #PianosBCN i #Johitoco.

La iniciativa servirà per celebrar la 68a edició del Concurs Maria Canals, fundat el 1954 per Maria Canals i Cendrós, pianista i pedagoga. 76 joves pianistes de 28 països diferents es donen cita al Palau de la Música Catalana del 19 al 30 de març i aspiren a endur-se una part dels premis que el concurs reparteix, amb més de 80.000 euros en guardons i la Fundació Jesús Serra sent l'encarregada d'oferir el guardó del primer lloc, que consisteix en 25.000 euros.

A més, la fundació del Grup Catalana Occident, que enguany celebra el seu 25è aniversari, ajudarà a promoure la carrera musical del guanyador d'aquest prestigiós concurs patrocinant una gira nacional de concerts a importants auditoris d'Espanya. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet