ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

BCN Clàssics presenta una temporada molt completa amb grans noms internacionals

17/3/2023 |

 

En la que es combinen solistes, directors i orquestres de primer nivell. Aquesta 8ª edició inclourà vuit concerts que se celebraran d’octubre de 2023 a maig de 2024, al Palau de la Música Catalana.

Una programació en la que destaquen alguns dels millors solistes i directors del món, així com
orquestres de prestigi internacional que interpretaran grans obres del repertori universal i dels
nostres compositors.

Paral·lelament a la temporada de BCN Clàssics, també es segueix apostant per la programació
de proximitat amb el cicle Km0 per donar a conèixer intèrprets i autors del nostre país.

Grans solistes
El violinista Maxim Vengerov serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la nova temporada
, el 17 d’octubre. També a les mans d’aquest instrument, Hilary Hahn ens visitarà el 16 de febrer
, i Renaud Capuçon estarà al capdavant de l’Orquestra de Cambra de Lausanne, el 16 de novembre.

Per últim, el 27 de maig, tancarà la temporada un recital de piano amb l’estimada
Hélène Grimaud i grans obres de Beethoven, Brahms i Bach.

Directors i orquestres
Ens visitaran alguns dels directors més icònics de les últimes dècades. Gianandrea Noseda dirigirà la National Symphony Orchestra Washington en la seva gira europea, una de les orquestres més esperades, doncs només ha visitat la ciutat comtal una vegada, al 1982, sota la direcció de Mstislav Rostropóvitx

Zubin Mehta retorna als escenaris amb l’Orquestra Filharmònica de Munic, el 28 de gener.
El 29 d’abril, Ton Koopman estarà al capdavant de l’Orquestra Barroca d’Amsterdam i , el 7 de març, trobarem Semion Bitxov amb l’Orquestra Filharmònica Txeca.

A nivell nacional, Josep Vicent es posarà al front de l’Orquestra ADDA Simfònica i un acompanyant molt especial, l’Orfeón Donostiarra, el 13 de desembre.

Grans obres
La Novena de Beethoven serà una de les peces cabdals d’aquesta nova temporada, amb les magnífiques veus de l’Orfeón Donostiarra; concert inclòs en el centenari del naixement de Victoria de los Ángeles.

Les Simfonies 2 & 4 de Johannes Brahms aniran a càrrec de Zubin Mehta i l’Orquestra Filharmònica de Munic; i gaudirem del Festival Dvorák amb la Simfonia del Nou Món i el Concert per a violoncel i orquestra del compositor. Així com d’una obra excepcional del barroc: l’Ofrena musical de J. S. Bach, sota la direcció de Ton Koopman.

Intèrprets de proximitat
BCN Clàssics segueix apostant per la música clàssica de proximitat i, per tercer any consecutiu, presenta el cicle Km0. Un total de quatre concerts per donar visibilitat a intèrprets i autors del nostre país, així com a obres de recuperació patrimonial i de l’àmbit contemporani.

El 20 d’octubre, tindrem el director Miquel Ortega a les mans del piano i amb uns convidats molt especials: la mezzosoprano Marisa Martins, el baríton Àngel Odena, i el compositor i també pianista Albert Guinovart.

La compositora Núria Giménez-Comas serà protagonista el 18 de desembre, amb un concert de veu, a càrrec d’Helena Ressurreiçao,i piano, amb Lluïsa Espigolé, que interpretaran obres seves i de Franz Schubert.
El 2 de març serà el torn de Luis González , a la trompeta, I acompanyat al piano de Pepe Gallego.

I acabarem temporada el dia 21 d’aquell mateix mes amb Ramon Humet i Sílvia Vidal , Amb una combinació de piano i percussió (bols Tibetans, bols de quars i gong) I música de Frederic Mompou. Els abonaments de la nova temporada de BCN Clàssics sortiran a la venda general l’1 d’abril , tot i que ja es poden reservar a la web www.bcnclassics.cat.

Un any més, BCN Clàssics aposta per fer arribar la música a tots els públics. Adherint-se al programa Apropa Cultura per posar a disposició de persones en situació de vulnerabilitat entrades a preus molt reduïts. Així com incentivant l’accés dels joves mitjançant diversos programes: Escola 10 , que ofereix als instituts i escoles la possibilitat d’assistir als concerts a un preu molt baix; l’Espai Jove BCN Clàssics , que permet gaudir de la programació pròpia amb descomptes molt elevats per als menors de 35 anys, així com la participació als programes Escena 25 I Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya i al programa Quadern Cultura De l’Ajuntament de Barcelona, que permet l’assistència gratuïta dels nois i noies de la ciutat que estan cursant 1r d’ESO 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet