ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Orquestra Simfònica de Ràdio Frankfurt fa parada a BCN Clàssics

21/3/2023 |

 

La hr-Sinfonieorchester Frankfurt arriba a Barcelona, dins de la programació de BCN Clàssics, amb el seu director titular Alain Altinoglu, i un reconegut solista invitat: el pianista Denis Kozhukhin. El 24 de març al Palau de la Música Catalana ens oferiran un programa molt especial: Preludi a la migdiada d’un faune, de Claude Debussy; el Concert per a piano i orquestra en Sol major, de Maurice Ravel i Scheherezade. Suite simfònica, op. 35 “Les mil i una nits” de Nikolái Rimski-Kórsakov. Un concert molt especial inclòs en l’homenatge a Alicia de Larrocha en motiu del 100 aniversari del seu naixement.

El Concert per a piano i orquestra en Sol major de Ravel va ser escrit entre 1929 i 1931, i mostra un ric ventall d’influències i inspiracions musicals. Des de Mozart, ja que Ravel va afirmar haver-se inspirat en el Quintet per a clarinet i quartet de cordes del salzburguès per escriure el seu Adagio assai, fins el jazz americà o George Gershwin, sense deixar a un costat la influència basca. Denis Kozhukhin, un dels pianistes més destacats del panorama internacional, traurà tota la brillantor a aquesta inoblidable partitura de la mà de la Simfònica de la Ràdio de Frankfurt i Alain Altinoglu.

Obrirà el concert el Preludi a la migdiada d’un faune de Debussy, una de les pàgines més representades de l’impressionisme musical. L’obra va ser inspirada a partir d’un poema sobre un monòleg d’un faune entre els somnis, les reflexions i els records de l’amor de les nimfes escrit per Mallarmé. A la segona part, una altra pàgina mítica de la història musical. Ens submergirem en el món màgic de les mesquites, els turbants, els genis i les làmpades meravelloses de Les mil i una nits, una col·lecció medieval de contes en la que es va inspirar Nikolai Rimski-Kórsakov per escriure Scheherezade. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet