ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Espurnes Barroques centrat en la natura i el foc

21/3/2023 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2268382-espurnes-barroques-centrat-en-la-natura-i-el-foc.html

El festival inclourà la creació d’una orquestra al santuari del Miracle.

El Fes­ti­val Espur­nes Bar­ro­ques ha pre­sen­tat avui la pro­gra­mació de la sisena edició que se cele­brarà del 12 de maig a l’11 de juny i es dedi­carà a les rela­ci­ons entre la natura i la dansa. Amb una vin­tena de pro­pos­tes en petits muni­ci­pis, l’Espur­nes Bar­ro­ques abor­darà els con­tac­tes entre el bar­roc i el mini­ma­lisme i farà com­me­mo­ració de l’Any Rec­tor de Vall­fo­gona. La pro­gra­mació de ‘Natura en dansa’ comp­tarà amb 17 con­certs, 12 dels quals pro­duc­ci­ons pròpies, i el nai­xe­ment de l’Orques­tra del Mira­cle sota direcció de Juan de la Rubia.

El fes­ti­val recor­darà el 25è ani­ver­sari dels grans incen­dis de la Cata­lu­nya Cen­tral amb un recor­re­gut que mos­trarà la tran­sició d’un bosc entre que es crema i torna a rebro­tar. El pri­mer cap de set­mana del fes­ti­val s’arti­cu­larà al vol­tant del foc, el segon de la fusta, el ter­cer al vol­tant del brot i el quart al vol­tant de la lla­vor. Per donar el tret de sor­tida i per cloure el cer­ta­men, i com a epítoms de la dansa bar­roca, es pro­gra­ma­ran la inte­gral de les Sui­tes orques­trals de J.S. Bach repar­ti­des entre el con­cert inau­gu­ral del 13 de maig a Sant Ramon amb el Bach Colle­gium Bar­ce­lona i el tan­ca­ment l’11 de juny a Prats del Rei amb Ves­pres d’Arnadí.

La dansa serà un dels altres ele­ments bàsics de la sisena edició. A banda de les for­ma­ci­ons musi­cals més des­ta­ca­des del país, s’orga­nit­za­ran pro­pos­tes de dansa bar­roca, clàssica, con­tem­porània i fla­menca. 

C. S.
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet