ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Abadia de Montserrat i l'editorial Tritó recuperen la col·lecció dels mestres de l'Escolania

24/3/2023 |

 

Ambdues parts han signat un conveni per ampliar amb nous volums la col·lecció «Mestres de l’Escolania de Montserrat». L’acord també preveu la digitalització dels volums ja publicats.

L’Abadia de Montserrat i l’editorial Tritó han signat un conveni pel qual acorden de reprendre la col·lecció «Mestres de l’Escolania de Montserrat». El P. Manel Gasch, abat de Montserrat, i Llorenç Caballero, director de l’editorial Tritó, s’han reunit per formalitzar aquest acord que, entre altres coses, també contempla la digitalització dels volums ja publicats fins ara.

La col·lecció «Mestres de l’Escolania de Montserrat» nasqué amb la intenció de donar a conèixer i posar en valor l’obra musical dels compositors montserratins. El primer volum aparegué el 1930, i se’n publicaren quatre més fins el 1936. Després d’un parèntesi de més de trenta anys, el 1970 s’inicià una segona etapa, que es prolongà fins el 1993. En total, la col·lecció comprèn quinze volums que recullen obres de Joan Cererols, Miquel López, Benet Julià, Anselm Viola, Narcís Casanoves, Felip Rodríguez i Josep Vinyals.

La represa de la col·lecció es fa amb ànim de continuïtat, però alhora amb la voluntat d’actualitzar els criteris tant de selecció de repertori com d’edició pròpiament dita. D’una banda, s’eixamplarà el marc cronològic que havia fixat el P. David Pujol, el responsable de la col·lecció ara fa cent anys, i que a la pràctica quedava acotat als autors dels segles XVII i XVIII. D’aquesta manera, doncs, es podrà incorporar l’obra dels mestres del XIX i del XX.

D’altra banda, els nous volums es volen plantejar com a edicions crítiques però sense renunciar a consideracions d’ordre pràctic. Es tracta d’oferir una publicació que conjumini el valor patrimonial amb una presentació que faci plausible la seva difusió i interpretació. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet