ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El pianista estatunidenc Jonathan Mamora guanya el 68è Concurs Internacional de Música Maria Canals

30/3/2023 |

 

El pianista estatunidenc Jonathan Mamora, de 27 anys, ha estat proclamat guanyador de la 68a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals, per un jurat internacional format per la pianista japonesa Yukiko Akagi, l’italià Vincenzo Balzani, el pianista taiwanès Hung-Kuan Chen, la georgiana Nina Kereselidze, el pianista rus-americà Pavel Nersessian, la polonesa Ewa Osinska, el pianista letó Vestard Šimkus i la barcelonina Alba Ventura. Tots ells, sota la presidència en el jurat de Carlos Cebro.

El guanyador s’ha endut el primer Premi Fundació Jesús Serra, amb un import de 25.000€ i un mínim de 5 concerts amb orquestra per Espanya, i s’ha imposat al rus Valentin Malinin, de 21 anys, i a l'ucraïnès Roman Lopatynskyi, de 29 anys, que han guanyat el segon i tercer premi respectivament. El segon premi l’aporta la Fundació Carulla i està valorat en 10.000€ i el tercer, el premi Maria Canals, està valorat en 6.000€.

La Prova Final ha tingut lloc a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana i s'ha celebrat amb el suport de la Fundació Banc Sabadell. Els 3 finalistes han estat acompanyats durant la seva actuació per la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), dirigida per Manel Valdivieso. El guanyador, Jonathan Mamora, ha interpretat el Concert per a piano i orquestra núm. 3 en Re menor, op. 30 de Serguei Rakhmàninov. Més enllà de les parets de la sala modernista, la final també s'ha pogut gaudir per YouTube al canal del concurs, per la plataforma Idagio i per l'emissora Catalunya Música.

També s’ha atorgat el Premi del Públic, ofert per Solfa Recordings, que consisteix en l’enregistrament i edició de 25 hores de música interpretada pel pianista, i ha estat per Valentin Malinin.

Els premiats del concurs es repartiran més de 70.000€ entre premis principals, premis especials i concerts remunerats per Catalunya, Espanya i l’estranger, entre els quals destaca concerts en les temporades estables d’orquestres com la Simfònica de Madrid, Simfònica de Sevilla, Simfònica de Bilbao, Simfònica de Tenerife, entre altres.

La cerimònia del lliurament de premis se celebrarà aquest dijous 30 de març a les 18:00 hores al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. L'esdeveniment, que servirà de clausura del 68è Concurs, es podrà seguir per streaming al canal de YouTube del consistori. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet