ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Pablo Sainz-Villegas debuta a BCN Clàssics amb el Concert d'Aranjuez

5/4/2023 |

 

La Belgian National Orchestra debuta a BCN Clàssics el proper dijous 13 d’abril a L'Auditori amb el mestre Josep Vicent a la batuta i el guitarrista Pablo Sainz-Villegas com a solista invitat. Sota la direcció de Vicent, oferiran un colorista programa protagonitzat per una de les obres més internacionals del repertori espanyol: el Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, amb un dels nostres solistes més internacionals, Pablo Sainz-Villegas. Obriran el programa amb el poema simfònic de Franck El caçador maleït i, a la segona part, oferiran dos de les obres més interpretades de Ravel: La Valse i el seu emblemàtic Bolero.

Pablo Sainz-Villegas ha estat aplaudit per la premsa internacional per la seva «virtuosa i commovedora interpretació, d’una exuberància irresistible i un ventall de colors vius» The New York Times. Des del seu debut al Lincoln Center amb la Filharmònica de Nova York, ha esdevingut un referent de la guitarra simfònica actual tocant amb directors i orquestres com les filharmòniques de Los Angeles, Boston, San Francisco, Toronto i Israel i les orquestres nacionals de França i d’Espanya, i actuant al Carnegie Hall de Nova York, la Philharmonie de Berlín, el Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditorio Nacional de Madrid i el Suntory Hall de Tòquio.

Pablo Sainz-Villegas ha estat guardonat amb més de trenta premis internacionals, inclòs l’Andrés Segovia, el Galardón a las Artes Riojanas, el Premio Ojo Crítico de RNE i el Trelles Villademoros, concedit pel Real Cuerpo de la Nobleza del Principat d’Astúries. És doctor honoris causa per la Universitat de La Rioja, ha tocat per a líders mundials com el dalai-lama. Com un entusiasta impulsor del desenvolupament de nou repertori, ha realitzat nombroses estrenes mundials, com ara la primera obra escrita per a guitarra de John Williams. És el creador i director artístic de La Rioja Festival.

Josep Vicent ha estat al capdavant d’alguns dels conjunts simfònics més prestigiosos d’Espanya i del món: London Symphony, les orquestres filharmòniques d’Eslovènia i Rotterdam, Orchestre de Chambre de Paris, Royal Philharmonic, HET Residentie Orkest, Radio Filharmonisch Orkest d’Holanda, Royal Liverpool Philharmonic, Orquestra de Kíiv, Leipzig Gewandhausorchester, les orquestres del Teatre Mariinski, Teatro Real, Teatre Royal de La Monnaie, New World Symphony, les orquestres de Durban i d’Alvèrnia i les orquestres simfòniques nacionals de Bèlgica, Xile, l’Uruguai i el Brasil. Des de 2015-2016 és director artístic i musical de l’ADDA i director titular de l’ADDA Simfònica. Va ser director titular de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i The World Orchestra de 2005 a 2015, amb qui va fer quinze gires per quatre continents.

Ha dirigit produccions operístiques al Teatro Real de Madrid, al Teatre del Liceu, a l’Òpera de Leipzig o al Teatro de la Maestranza de Sevilla, entre d’altres. Treballa com a director musical amb La Fura del Baus des de 2014. Ha estrenat més de cent obres de nova creació i ha estat director artístic del Festival Xenakis, del Festival Nits de la Mediterrània i de l’internacionalment reconegut Amsterdam Percussion Group. Va ser assistent del mestre Alberto Zedda i va ser guardonat amb el Premi de Joventuts Musicals Internacional, el Premi de les Arts «Ciutat de València» 2013 i el Premi «Òscar Esplà» Ciutat d’Alacant. És ambaixador internacional designat per Federico Mayor Zaragoza (Fundació Cultura de Pau).

La Belgian National Orchestra (Orquestra Nacional de Bèlgica) pretén apropar i reconciliar a les persones i a la societat. Aquest desig d’unió ha format part de l’ADN de l’Orquestra i ha sigut el seu principi rector des de la seva creació al 1936.

L'Orquestra Nacional de Bèlgica ha obtingut un lloc privilegiat en el món cultural. A causa de la cuidada elecció dels seus programes, posa l’accent principalment en obres prestigioses i innovadores, però també en el descobriment de partitures menys conegudes. D’aquesta manera, manté un fascinant diàleg amb un públic variat. L’orquestra està liderada pel director estatunidenc Hugh Wolff, amb Hans Waege com a gerent i Bozar com a soci privilegiat. L’original concepte de l’orquestra atrau a solistes de celebritat internacional entre els que cal destacar els noms de Vilde Frang, Gidon Kremer i Rolando Villazón.

Les entrades del concert es poden adquirir al web www.bcnclassics.cat. La vetllada de Barcelona serà la segona parada d’una gira que els portarà, a més, a Madrid amb Ibermúsica el dimarts 12 (Auditorio Nacional) i a Saragossa el dijous 14 (Auditorio-Palacio de Congresos). 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet