ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El festival Músics en Residència d'Alella presenta una nova edició del 25 al 30 de juny

25/5/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-festival-musics-en-residencia-dalella-presenta-una-nova-edicio-del-25-al-30-de-juny/

L’Espai d’Arts Escèniques Casal d’Alella acollirà, un any més, del 25 al 30 de juny, els assajos oberts i concerts d’una nova edició del festival de música de cambra Músics en Residència d’Alella, una proposta totalment consolidada en l’àmbit de la música de cambra.

Aquesta edició constarà de dos concerts, els dies 29 i 30, tots dos a les 20 h. El primer, titulat “La nit transfigurada”, inclourà la interpretació d’aquesta obra emblemàtica de Schönberg, a més del Sextet en Mi bemoll major, op. 81b de Beethoven i el Quartet en Sol menor, op. 10 de Debussy. El segon, amb el títol “Serenates”, aplegarà el Divertimento núm. 1, en Mi bemoll major, KV 113 de Mozart, la Serenade en Mi menor, op. 20 d’Elgar i la Serenade núm. 1, en Re major, op. 11 de Brahms.

Enguany participaran al festival els músics següents, del nostre país i internacionals: Helena Satué, Bernat Prat i Sara Bitlloch (violins), Lara Fernández i Natasha Tchitch (violes), Oriol Prat i Fernando Arias (violoncel·listes), José Vicente Castelló (trompa), Laura Pou (flauta), Georgy Mansurov (clarinet) i Alvaro Prieto (fagot).

A més, des de la tercera edició, Músics en Residència inclou estudiants de nivell reconegut, que anomena “músics júniors”, en alguna de les formacions. Enguany es tracta d’Andrea Garcia (violí), Neus Camps (contrabaix), Nicolás Teixeiro (clarinet), Sandra Ramón (trompa) i Elena Calvo (viola).

Músics en Residència és un projecte de música de cambra impulsat l’any 2010 per l’Ajuntament d’Alella, en què un grup de músics de nivell internacional conviuen en aquesta població –els convidats s’allotgen en cases particulars de socis i col·laboradors– per preparar els concerts. Tots els assajos són oberts al públic, amb el propòsit d’apropar a tothom el procés d’interpretació musical. Al llarg de les seves edicions hi han participat més de setanta músics.

La iniciativa va ser de la violinista Helena Satué, el trompista José Vicente Castelló i la pianista Judit Cuixart, que comparteixen la direcció artística i la programació del projecte. Arran de l’èxit de la primera edició, el 2011 es va crear l’Associació d’Amics de Músics en Residència amb la finalitat de gestionar-lo i fer-lo possible. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet