ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El 42è Festival Internacional Pau Casals commemora el cinquantè aniversari de la mort del músic

10/5/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-42e-festival-internacional-pau-casals-commemora-el-cinquante-aniversari-de-la-mort-del-music/

Del 7 al 22 de juliol, tindrà lloc al Vendrell una nova edició del Festival Internacional de Música Pau Casals que, coincidint amb l’any en què s’escau el cinquantenari de la mort del violoncel·lista, inclourà un homenatge a la programació, a més d’actuacions de músics com Miklós Perényi, Pinchas Zukerman i Richard Goode, entre d’altres.

Entre el total de quinze concerts programats, destaca la presència del violinista Pinchas Zukerman -juntament amb el seu trio, en el concert inaugural, i al costat de Sara Ferrández i Yamen Saadi, l’endemà-, el violoncel·lista Miklós Perényi -juntament amb Dénes Varjon al piano, el 22 de juliol- i el violinista Richard Goode -el 20 de juliol-, tres intèrprets que van conèixer Casals en la seva adolescència.

Pel que fa a joves talents, destaca la cita del 21 de juliol amb Eric Le Sage, Paul Meyer i Magali Mosnier, que estrenaran una obra d’Albert Guinovart inspirada en El Carnaval dels animals de Camille Saint-Saëns. A més, els joves alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell tocaran peces de Bach el 10 de juliol a l’Auditori del Tívoli.

Altres concerts destacats són el de Bernard Foccroulle, el 17 de juliol a l’Església Parroquial del Vendrell, i els de l’Orquestra i solistes del Festival Pau Casals, que actuaran a l’Auditori Pau Casals i a la Plaça Nova, com a part del Projecte “El Vendrell sent la música”.

Finalment, la programació es completa amb tres activitats: una a càrrec dels joves solistes del Festival Pau Casals el 13 de juliol al Museu Pau Casals, una classe magistral a càrrec de Bernard Foccroulle el 18 de juliol a l’església parroquial del Vendrell i un concert d’Amy Goto -guanyadora ex-aquo del segon premi Guardó Internacional per a Joves Violoncel·listes Pau Casals 2022- i Niels Armand-Hasselweiler el 19 de juliol, novament al Museu Pau Casals.

El Festival Internacional de Música Pau Casals és organitzat per l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet