ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Palau Digital acumula més de 285.000 visualitzacions i estrena avui nous continguts

31/5/2023 |

 

Palau Digital, la plataforma virtual gratuïta del Palau que acumula més de 285.000 visualitzacions des de la seva creació, estrena avui nous continguts de concerts i activitats culturals

Palau Digital, la plataforma virtual del Palau que ofereix gratuïtament concerts i continguts divulgatius vinculats a l’oferta musical del Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català, i que a data d’avui acumula més de 285.000 visualitzacions i 87.000 espectadors únics des de la seva creació el 2019, estrena avui noves produccions de concerts i activitats.

Nous concerts a l’abast de tothom

Des d’avui els usuaris ja poden veure l’enregistrament del concert del Quartet Casals, a la Sala Modernista que es va celebrar el passat mes de gener i en el qual la cèlebre formació va interpretar el Quartet de corda núm. 6, op. 20 de Haydn i el Quartet de corda núm. 14, en Re menor, D. 810, “la Mort i la Donzella” de Schubert. També s’ha posat a disposició del públic, en aquesta ocasió en format àudio, l’estrena mundial del compositor Jörg Widmann que ell mateix va dirigir al Palau de la Música Catalana amb l'Orfeó Català el dissabte 18 de febrer. Es tractava de l’estrena absoluta de la fantasia per a cor i orgue Variacions sobre El cant dels ocells, obra d'encàrrec del Palau de la Música Catalana a Jörg Widmann, amb l’organista Juan de la Rubia. L’enregistrament inclou també la Setena Simfonia de Beethoven a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), formació que Widmann va dirgir per primera vegada i dues més dues obres de Widmann, Con brio i Concert per a violí núm. 2, amb Carolin Widmann com a solista convidada.

Aquestes propostes musicals se sumen als concerts que s’han anat incorporant a la plataforma aquest 2023 amb produccions molt reeixides com la Marató d’El cicle El Primer Palau; el concert del Kebyart Ensemble i el Cor Cererols, que es va emetre en directe; l’estrena de "Talaiot” de Marco Mezquida amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb gairebé 2.000 visualitzacions, o la darrera producció del Cor de Cambra, El cançoner popular contemporani, un concert que encara està fent gira per Catalunya.

També es previst enregistrar i posteriorment posar a disposició pública el concert que tindrà lloc el 13 de juny per celebrar el 50è aniversari de Tubular Bells de Mike Oldfield; el concert amb el Cosmos Quartet que inclourà una estrena absoluta de Bernat Vivancos i comptarà amb una intervenció de l’escultor Naxo Farreras, el proper 5 de juliol; i l’enregistrament sonor del concert Wagnerisme, que s’emmarca dins del Festival Grec, interpretat per l’Orquestra Simfònica del Liceu sota la direcció del seu titular Josep Pons.

Perspectives Musicals, les càpsules divulgatives al volant dels concerts de Palau 100

La plataforma Palau Digital continua publicant les càpsules divulgatives Perspectives Musicals al voltant dels concerts de Palau 100. Un format audiovisual innovador, realitzat amb una acurada estètica i direcció artística. Les càpsules es distingeixen per un llenguatge audiovisual amb segell i qualitat propis, i estan dirigides a un públic melòman, però també adreçades a totes aquelles persones interessades en la música i els concerts del Palau. Les 21 càpsules de Perspectives musicals ja publicades, suposen un catàleg de consulta sobre obres del repertori universal, a l’abast de tothom.

Novetats en format conferències i diàlegs

Palau Digital també és l’espai on gaudir de propostes de l’Hivernacle del Palau, el conjunt d’activitats que complementen la programació musical. En aquest marc, Palau Digital estrena l’àudio d’El combat de les oblidades, el programa de ràdio teatre que va tenir lloc el passat 8 de maig al Petit Palau per homenatjar la tasca de tres dones intel·lectuals relacionades amb el món de la música que, pel fet de ser dones, van veure com el seu paper quedava desplaçat de la centralitat de la qual gaudien els seus homònims masculins. Conduit i guionitzat per la musicòloga i periodista Victòria Palma, la proposta va comptar amb la participació de grans veus estimades del món de la comunicació: Gemma Nierga, Raquel Sans, Elisenda Roca, Enric Calpena i Martín Llade. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet