ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Ibercamera, més simfònica que mai

21/6/2023 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2303918-ibercamera-mes-simfonica-que-mai.html

La dissetena temporada a l’Auditori consolida Girona en un lloc destacat del circuit simfònic internacional amb concerts tan destacats com els de les orquestres nacionals de Lió, Hongria i França
També destaquen els concerts que oferiran la Simfònica Swr Stuttgart i la Simfònica de Düsseldorf

“Mai Girona havia tin­gut un desem­bar­ca­ment simfònic com aquest”. Ho ha dit amb motiu d’orgull Josep Maria Prat, pre­si­dent del Grup Camera, a la pre­sen­tació de la dis­se­tena tem­po­rada del cicle Iber­ca­mera, que tindrà lloc aquesta pro­pera tar­dor i hivern a l’Audi­tori de Girona. La pro­gra­mació, amb un total de nou con­certs, amb l’actu­ació des­ta­cada de dues orques­tres naci­o­nals fran­ce­ses (la de França i la de Lió), així ho reflec­teix. “Volem con­so­li­dar un any més una tra­dició que ha permès situar Girona en un lloc molt des­ta­cat del cir­cuit simfònic inter­na­ci­o­nal , gràcies al suport con­ti­nuat i crei­xent de l’afició musi­cal a la nos­tra Tem­po­rada”, ha afe­git Prat durant la pre­sen­tació que ha tin­gut lloc a la ciu­tat.
PUBLICIDAD

 

El con­cert inau­gu­ral serà a càrrec de l’Orques­tra Naci­o­nal de Lió, diri­gida per Niko­laj Szeps-Znai­der, es farà el 19 de novem­bre, i comp­tarà com a solista Pinc­has Zuker­man al violí inter­pre­tant per pri­mera vegada a l’Audi­tori gironí el Con­cert per a violí d’Elgar.

La Fil­harmònica Naci­o­nal d’Hon­gria, amb Jordi Francés a la direcció i Ana Vido­vic a la gui­tarra, actu­a­ran el 21 de gener amb un pro­grama de val­sos de Gra­na­dos, el Con­cert d’Aran­juez i El som­brero de tres picos, entre altres peces. Per l’11 de febrer és pre­vista l’actu­ació de l’Orques­tra Simfònica SWR Stutt­gart, amb André Orozo-Estrada a la direcció, que pre­sen­tara un cant a la natu­ra­lesa amb dues obres que s’ins­pi­ren en ella: la Pas­to­ral de Beet­ho­ven i La con­sa­gració de la pri­ma­vera de Stra­vinski. Pel 17 de març hi ha pro­gra­mat un con­cert amb l’Orques­tra Simfònica de Düssel­dorf que, sota la direcció de Adám Fisc­her, inter­pre­ta­ran la 5a de Mah­ler, amb el pre­sagi d’una altra nit memo­ra­ble. Anna Lucia Rich­ter (soprano) inter­pre­tarà els lie­der de Mah­ler i Brahms el 14 d’abril acom­pa­nyada pel Schu­mann Quar­tett. I l’Orques­tra Naci­o­nal de França, amb Cris­tian Mace­laru com a direc­tor, prendrà el relleu escènic el 25 de maig amb una pri­mera part cen­trada en el 2n Con­cert de Cho­pin amb Ale­xan­dre Kan­to­row, la nova sen­sació mun­dial del pia­nisme.

Pel que fa als con­certs de cam­bra, el pri­mer en actuar serà el pia­nista Ignasi Cam­bra (28 de gener), relle­vat per Helena Satué (violí) el 21 d’abril i tan­cant la pro­gra­mació el Quar­tet Ger­hard el 12 de maig.

Per a més infor­mació: escènic: www.​ibe​rcam​erag​iron​a.​cat 

JORDI CAMPS I LINNELL
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet