ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Arriba una nova edició del Barcelona Festival of Song

21/6/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/arriba-una-nova-edicio-del-barcelona-festival-of-song-amb-el-titol-descolonitzant-la-canco-artistica/

Del 28 de juny al 7 de juliol tindran lloc els concerts de la dinovena edició del Barcelona Festival of Song, que enguany celebra les llengües indígenes llatinoamericanes, les obres de dones compositores i la cançó artística brasilera.

Amb l’epígraf “Descolonitzant la cançó artística” i amb el format habitual de curs de formació per a cantants clàssics, pianistes acompanyants i musicòlegs, i cicle de concerts per a tots els públics, el festival persisteix en la missió de preservar i promoure el repertori de cançó artística llatinoamericana i ibèrica, els seus creadors i intèrprets.

El recital inaugural, el 28 de juny, serà a càrrec de la soprano Patricia Caicedo, directora artística de la cita, acompanyada pel pianista Nikos Stavlas, professor i artista resident del festival. L’espectacle, titulat El alma en un beso, conté obres compostes per dones llatinoamericanes i ibèriques.

El festival continuarà el 30 de juny amb el recital Indigenisme, amb un programa de cançons artístiques en llengües indígenes llatinoamericanes que interpretaran els professors Carolina Plata i Luis Gabriel Mesa, de la Pontificia Universidad Javeriana de Colòmbia.

Distingit l’any passat amb el prestigiós premi Brasil Ibermúsicas, el 2023 el festival referma el compromís amb la música i els compositors brasilers l’1 de juliol, mitjançant també el programa Cordão de prata, a càrrec del baríton Flávio Mello, músic de la Fundação do Theatro Municipal de Rio de Janeiro i del pianista Robert Rocco, professor de la School of the Arts de Carolina del Nord, i amb el recital Cançoes d’amor e morte, el 3 de juliol, a càrrec d’Alberto Pacheco, professor de la Universidade Nova de Lisboa, i el pianista Anderson Beltrão.

Enguany el festival també ret homenatge al compositor i pianista Jordi Sabatés amb el recital de piano Genealogia, amb obres del mateix Sabatés i de compositors que el van influir. El programa, a càrrec del pianista Nikos Stavlas, tindrà lloc el 5 de juliol a la Biblioteca de Catalunya.

Finalment, el 7 de juliol tindrà lloc un concert titulat Un món de cançons, en què diversos artistes dels Estats Units interpretaran cançons llatinoamericanes i ibèriques.

Organitzat per Mundoarts, el Barcelona Festival of Song, tindrà lloc entre el 28 de juny i el 7 de juliol a la Biblioteca de Catalunya i a la Residència d’Investigadors del CSIC, institucions col·laboradores de l’esdeveniment des de la seva fundació. Tots els concerts són gratuïts. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet