ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Laia Llobera i Emili Brugalla proposen un viatge al misteri de l'ànima al Petit Palau

27/6/2023 |

 

Laia Llobera i Emili Brugalla proposen un viatge al misteri de l’ànima al Petit Palau, amb un diàleg entre la ‘Música callada’ de Mompou i una lectura de poemes. La proposta és una de les activitats al voltant de l’Exposició sobre Jaume Plensa. Poesia del silenci que es pot veure a La Pedrera fins al 23 de juliol.

El proper dimarts, 4 de juliol, el Petit Palau (20 h) acollirà l’estrena d’un espectacle ideat per Laia Llobera, la poeta convidada de la propera temporada del Palau, i el pianista Emili Brugalla. Una proposta que vol ser un viatge al misteri de l’ànima humana a través de la lectura d’una selecció de poemes i de la interpretació de fragments de la Música callada de Frederic Mompou, una de les especialitats de Brugalla. Un concert organitzat en col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera en el context de les activitats organitzades al voltant de l’Exposició sobre Jaume Plensa. Poesia del silenci que es pot veure a La Pedrera fins al 23 de juliol.

El públic està cridat a reunir-se davant de l’escultura Carmela, de Jaume Plensa, situada davant de la façana del Petit Palau, abans de començar el concert. En aquest punt de trobada, Laia Llobera llegirà un petit poema de John Cage sobre el silenci i es convidarà el públic a accedir a la sala de manera silenciosa. A partir d’aquest moment, i un cop el públic estigui a lloc, s’iniciarà el diàleg entre la poesia i la música.

Així, Llobera llegirà obres seleccionades per ella mateixa de poetes universals i catalans com Carles Riba, Felícia Fuster, Paul Verlaine, Rainer Maria Rilke, Agustí Bartra i Novalis, i també un poema propi, entre d’altres peces. Una lectura que anirà intercalada de la interpretació al piano de fragments de Música Callada de Mompou. “Aquesta música és ‘callada’, perquè la seva audició és interna. La seva emoció és secreta i només pren forma en les seves ressonàncies sota la volta freda de la nostra soledat”, segons va manifestar el mateix Frederic Mompou (1893-1987) a propòsit d’una obra per ell considerada paradigmàtica, i que s'articula en quatre quaderns de peces compostes el 1951, 1962, 1965 i 1967, respectivament. Per reforçar el missatge de la proposta, s’utilitzarà una il·luminació especial per a cada un dels quaderns de l’obra de Mompou. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet