ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Incoronazione di Poppea, de Claudio Monteverdi, al Liceu

29/6/2023 |

 

Torna a l’escenari del Gran Teatre del Liceu per cloure la seva temporada operística 2022/2023 L’Incoronazione di Poppea, de Claudio Monteverdi. Aquesta vegada amb una de les darreres i més aclamades produccions de Calixto Bieito, un dels directors més sol·licitats del panorama internacional.

Aquesta obra fonamental de la història del gènere comptarà, a més, amb el mestratge de Jordi Savall a càrrec de la versió musical, un dels màxims experts a nivell global en aquest repertori.

Calixto Bieito signa una visió molt particular i audiovisual de l’obra de Monteverdi, amb un llibret d’una actualitat sorprenent i visionari, transformant la tragèdia i l’ascens al tro de Roma de Poppea en una mena de reality show de televisió, amb personatges extravagants i assedegats de poder i de sexe, tot plegat en una espectacular i immersiva escenografia de Rebecca Ringst plena de pantalles led.

El Liceu oferirà sis funcions de l’òpera entre el 10 i el 21 juliol i ha pogut fitxar a grans noms especialistes en l’estil com Julie Fuchs, Magdalena Kožená, David Hansen i Xavier Sabata, que encapçalen un ampli repartiment amb destacades veus nacionals i internacionals.

El mestre Savall s’alternarà al podi amb Luca Guglielmi, comptant amb l’orquestra Le Concert des Nations al fossat del Gran Teatre.

L’Incoronazione di Poppea és una de les òperes que van consolidar el gènere quan acabava de néixer a Itàlia a començament del segle XVII. Estrenada el 1643 al Teatro dels Santi Giovanni e Paolo de Venècia, forma part de la trilogia monteverdiana –les tres òperes del catàleg del compositor de Cremona que han sobreviscut– conjuntament amb L’Orfeo (1607) i Il ritorno d’Ulisse in patria (1640).

Es tracta d’una obra mestra molt poc representada al Liceu, on es va estrenar el 2009 per tornar-hi només el 2017, i en versió de concert.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet