ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Palau presenta un concert amb música de Wagner amb l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu

7/7/2023 |

 

El Palau de la Música Catalana presenta un concert amb música de Wagner amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu dirigida per Josep Pons i Pere Arquillué com a narrador.

El proper dijous 13 de juliol (Sala de Concerts, 20 h), l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida pel seu titular Josep Pons, oferirà al Palau de la Música Catalana el concert Wagnerisme, un monogràfic dedicat a Richard Wagner amb fragments d’El capvespre dels déus, Tristany i Isolda, Els mestres cantaires de Nuremberg, La valquíria i Parsifal, amb la participació del baríton Michael Volle i l’actor Pere Arquillué com a narrador.

Precisament, les parts musicals aniran intercalades amb la lectura d’extractes del llibre Wagnerism. Art and Politics in the Shadow of Music d’Alex Ross, a càrrec d’Arquillué. Uns fragments que han estat seleccionats per Joan Oller, director general del Palau, i que acostaran la figura de Wagner al públic. Recordem que la proposta estètica de Richard Wagner a mitjans del s. XIX va suposar un autèntic tsunami cultural.

El concert forma part de la programació del Grec Festival de Barcelona i també està emmarcat dins l’Any Domènech i Montaner. I és que “Richard Wagner va tenir a Barcelona admiradors tan apassionats com l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que va edificar un Palau de la Música ple d’imatges i símbols que al·ludeixen a l’obra wagneriana. No hi ha, doncs, millor manera de commemorar el centenari de la mort del gran arquitecte modernista que escoltar fragments de grans òperes del compositor alemany precisament al Palau que ell mateix va construir”, tal i com explica el periodista i crític musical Javier Pérez Senz al programa de mà del concert.

Per preparar aquest concert, el Palau ha organitzat tres conferències gratuïtes impartides pel doctor en Humanitats i divulgador musical Carlos Calderón. Amb el títol Wagnerisme: una lectura expandida, desgranaran el llibre d’Alex Ross, una investigació profunda i apassionada que s’ha convertit en un referent per estudiar la figura de Richard Wagner. La primera conferència va tenir lloc en 3 de juliol passat; la resta seran els dies 7 i 11 de juliol al Petit Palau (19 h, accés lliure amb entrada obligatòria). 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet