ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines ofereix la Simfonia Alpina d'Strauss a l'Auditori

19/7/2023 |

 

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines ofereix la “Simfonia Alpina” de Richard Strauss a l’Auditori de Girona.

La Jove Orquestra de les Comarques Gironines celebra el seu quinzè aniversari, i ho fa interpretant una de les simfonies més monumentals del repertori simfònic, la Simfonia Alpina de Richard Strauss, sota la direcció d’Isabel Rubio. El concert tindrà lloc el pròxim dissabte 22 de juliol a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona (20 h) i, el dia abans, la formació orquestral oferirà un assaig obert al públic (10.30 h), en el marc del cicle “Notes al Parc”. Les entrades per al concert ja es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

La Simfonia Alpina és un poema simfònic escrit pel compositor alemany Richard Strauss l’any 1915, en el qual la música descriu cronològicament una passejada des de l’albada, amb pujada al cim inclosa, i la tornada al capvespre. De la mà de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, i sota la batuta de la directora titular Isabel Rubio, el públic gironí podrà descobrir aquesta obra, amb Elena Rey (professora del projecte des del 2013) com a concertino convidada. Sobre l’escenari de l’Auditori de Girona hi haurà un total de 100 joves d’entre 16 i 20 anys, dels quals, 24 són de les comarques gironines, 51 de la resta de Catalunya i 25 de la resta de l’Estat. Es tracta d’un concert en el marc de “Compromís Creació”, el segell propi de l’Auditori que té per objectiu anar més enllà de l’exhibició, visibilitzant la feina dels artistes i formacions musicals del territori. En aquest sentit, l’Auditori de Girona, acull de forma regular els projectes de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG)

Estada pedagògica
Durant aquesta setmana, la JOCG realitza una estada pedagògica a l’Auditori de Girona, que es va iniciar dilluns amb els assajos parcials per seccions i ha continuat amb els assajos orquestrals amb la directora. Entre el professorat, Krzysztof Wisniewski i Anna Urpina seran els professors de violí i Cristina Pozas, la de viola. A més, sis antics membres de la JOCG seran en aquesta estada també professors i professores. Concretament, seran Laura Peribáñez, de violoncel; Marta Fossas, de contrabaix; Lluís Casanova, de vent fusta; Anna Ferriol i Meritxell Lanau, de vent metall, i Pau Montané, de percussió.

A més del concert del dissabte 22 de juliol a les 20 h, el divendres a les 10.30 h, la formació oferirà un assaig obert al públic, en el marc del cicle “Notes al Parc”, organitzat per La Marfà – Centre de Creació Musical i l’Auditori de Girona, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Girona. En aquest assaig, hi assistiran grups provinents de l’oferta municipal de casals d’estiu de Girona.

La JOCG
La Fundació Metalquimia, conjuntament amb l’Ajuntament de Girona i l’Auditori de Girona, ha assumit des de 2019 el projecte pedagògic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines. La JOCG és una aposta decidida de futur, que ofereix als i les estudiants de música de les comarques gironines i d’altres demarcacions l'oportunitat de fer un treball orquestral de primer nivell, amb directors i directores i professors i professores de reconegut prestigi internacional, membres de les millors orquestres europees.

En aquest marc, la JOCG ofereix concerts en formats simfònics a la demarcació de Girona, amb l’objectiu de contribuir a fer de Girona i el seu auditori un referent de la formació pedagògica, promoció i difusió de la música simfònica, especialment entre el públic jove, amb especial atenció als col·lectius més desafavorits de l’entorn proper. El projecte compta també amb el suport de la Diputació de Girona i de l’empresa Hipra, que col·labora finançant beques per als i les joves participants. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet