ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Savall presenta Le Concert des Nations Féminin

19/7/2023 |

 

Le Concert des Nations Féminin es presenta al Festival Musique et Histoire pour un Dialogue Interculturel de Fontfroide el 19 de juliol, també actuarà al Festival Styriarte de Graz (22/07), al Festival Jordi Savall (13/08) i a L'Auditori de Barcelona (16/11).

Le Concert des Nations Féminin inicia el seu recorregut, constituït per un efectiu de vint joves músiques de gran talent, procedents de vuit països diferents, amb una composició de divuit instruments de corda: 9 violins, 4 violes, 3 violoncels i 2 contrabaixos, completats pel chitarrone/guitarra i el clavecí. La gran majoria d’elles ja han passat per l’experiència de participar, des del 2019, als grans projectes simfònics duts a terme per Le Concert des Nations, amb obres de Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert i Mendelssohn.

El primer programa que presenten, amb les Quatre Estacions i altres concerts de Vivaldi, pretén retre homenatge a aquest magnífic violinista, professor i compositor que fou Vivaldi, principal responsable a la seva època de l’excel·lència i de l’èxit de l’orquestra de l’Ospedale della Pietà. Actualment, l'orquestra serà liderada per l’excel·lent solista i virtuosa del violí Alfia Bakieva i pel mateix Savall, per a dur el conjunt cap al camí de l’excel·lència, la descoberta i la compartició. Aquest nou Ospedale musical del segle XXI es proposa de seguir l’exemple del conjunt de joves cantants i músiques de l’antic Ospedale della Pietà venecià, tot creant avui un nou espai de trobada exclusivament femení, que serà un lloc d’estudi, de perfeccionament i de difusió d’un repertori que engloba des de l’època previvaldiana fins a l’alba del romanticisme (1600-1850). 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet