ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El duet ‘Ales al Vent' arriba a les Nits Obertes d'Ordino

26/7/2023 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/100423/el-duet-ales-al-vent-arriba-a-les-nits-obertes-dordino

La formació musical garanteix viure «una experiència excepcional»

El duet ‘Ales al Vent’, format per Efrem Roca (saxo) i Genís Gaya (fagot) seran els protagonistes del segon concert de les Nits Obertes d’Ordino, el qual tindrà lloc avui a les 21.00 hores a Cal Pal. Una formació que remunta els seus inicis a quan tots dos eren professors de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, un fet que «ens va facilitar començar a tocar junts, fins al punt de decidir preparar aquest concert», va explicar Roca, catalogant aquest «d’inusual, ja que la combinació dels instruments i el repertori d’ampli espectre que proposem serà una experiència musical excepcional».

Tanmateix, el saxofonista va deixar patent que la intenció és «fer un viatge per la música a través d’aquests fragments, donant una nova vida a les ‘Invencions de Bach’, ‘la suite número 6’ per a piano de Bach i ‘La flauta màgica de Mozart’». Una evolució que portarà el seu camí cap a estils més moderns, com poden ser «el ‘Duet en Do menor Opus 3’ del compositor Ian Deterling o els ritmes de jazz de la famosa cançó ‘Misty’, composada per Errol Garner’». A més, també es pretén fer un recorregut per ‘Blue Monk’, «un estàndard del jazz i una de les composicions més reconegudes del compositor». D’aquesta manera, els dos músics mostraran la seva versatilitat i el potencial expressiu que tenen els instruments amb la interpretació d’aquestes obres, que aniran del Barroc fins al segle XXI.

La música continua a l’agost

Les Nits Obertes d’Ordino tornaran a donar-se cita a l’agost, amb la música electrònica com a principal novetat, a les 21.00 hores a la plaça major de la parròquia, sent la primera d’elles el dia 2 amb DJ Ricky Vuelcom. El seguiran DJ John Holt el dia 9 i DJ Madam el dia 23 d’agost.  


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet