ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Palau de la Música programa quatre recitals de piano a l'agost

27/7/2023 |

 

http://www.revistamusical.cat/el-palau-de-la-musica-programa-quatre-recitals-de-piano-aquest-agost-amb-yukiko-akagi-marc-serra-bernat-catala-i-jaeden-izik-dzurko/

El Palau de la Música programa quatre recitals de piano a l’agost: Yukiko Akagi, Marc Serra, Bernat Català i Jaeden Izik-Dzurko.

Un any més, el Palau de la Música programa aquest mes d’agost, dins el cicle Estiu al Palau, quatre recitals de piano els dimecres 2, 9, 23 i 30, sempre a les 20 h, protagonitzats per quatre joves pianistes de sensibilitats diferents.

El primer recital l’oferirà la pianista japonesa establerta a Barcelona Yukiko Akagi, que interpretarà un programa amb obres de Chopin i Rakhmàninov. La pianista ha estat guardonada en diversos concursos nacionals i internacionals, entre els quals el Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona del 2005, en què va obtenir el segon premi.

El segon recital serà a càrrec del barceloní Marc Serra, que combina la carrera com a solista amb una intensa activitat dins el món del lied i que va debutar al Palau el 2017 dins el marc d’El Primer Palau. En aquesta ocasió, interpretarà obres de Chopin, Skriabin i Liszt.

La tercera cita la protagonitzarà el pianista de gran projecció internacional i compositor Bernat Català. Nascut a Molins de Rei i resident actualment a Suïssa, Català oferirà un programa en què la música amb arrels espanyoles serà el leitmotiv, amb obres de Debussy i Liszt que acompanyaran els dos primers quaderns de la suite Iberia d’Isaac Albéniz. Premiat en nombrosos concursos nacionals i internacionals, Català és membre del Caravaggio Piano Quartet; també va debutar al Palau dins el marc d’El Primer Palau l’any 2016.

Finalment, tancarà el cicle Estiu al Palau el canadenc Jaeden Izik-Dzurko. Guardonat en diversos concursos internacionals, va ser guanyador del Concurs Internacional de Música Maria Canals i del Concurs Internacional de Piano de Santander Paloma O’Shea el mateix any 2022. Izik-Dzurko, que s’està guanyant ràpidament la reputació de jove artista prometedor i és reconegut com un músic de gran capacitat comunicadora i de caràcter reflexiu en les seves interpretacions, oferirà obres dels catalans Xavier Montsalvatge, Marcos Fernández-Barrero i Elisenda Fàbregas, al costat de peces de Ravel, Skriabin i Schumann.

D’altra banda, el proper 28 de setembre, Dmytro Choni obrirà la temporada 23-24 del cicle Palau Piano, en què un total de 12 concerts posaran de costat llegendes del piano i nous referents, amb programes que repassen segles de patrimoni musical. 


Revista Musical Catalana

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet