ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Més de 5.000 assisteixen a la tercera edició del Festival Jordi Savall

17/8/2023 |

 

El Festival Jordi Savall, que en aquesta tercera edició ha estat dedicat "A la vida" i a la feminitat des de diverses perspectives musicals, va exhaurir les entrades en sis concerts dels catorze programats. El concert de la nit de diumenge 13 d'agost va plegar més d'un miler de persones a Santes Creus per escoltar l'orquestra Le Concert des Nations Féminin creada i dirigida per Jordi Savall per interpretar un programa de concerts de Vivaldi que incloïa Les quatre estacions, en homenatge a les dones músics que formaven part de l'orquestra de L'Ospedale della Pietà a la Venècia del segle XVIII.

El Festival Jordi Savall es consolida com un dels principals festivals de música de Catalunya en el seu gènere i aposta per la transversalitat de la seva programació on, a més de concerts, el públic ha pogut gaudir de visites guiades i temàtiques al Reial Monestir de Santes Creus i de conferències dedicades a la realitat social, artística i històrica de les dones. Amb el propròsit de fer accessible el festival i que la música pogués arribar a més públic, s'ha ofert un servei diari d’autocars des de Reus, Barcelona i Tarragona que han utilitzat unes 50 persones per dia, entre l'11 i el 15 d'agost, i que es preveu potenciar de cara a les properes edicions.

Hi han participat un total de 150 músics provinents d’una vintena de països, entre els quals hi ha Israel, Siria, Afganistan, Palestina, França, Espanya, Suïssa, Alemanya, Itàlia, Grècia, Cuba, Ucraïna i l’Iran, que han interpretat músiques d'un ampli ventall d'èpoques i de cultures, des de Monteverdi fins a Arvo Pärt i des de l'Orient Mitjà fins a Amèrica.

En declaracions del coordinador del Festival Jordi Savall, Martí Sancliment, "el festival s’ha consolidat com una proposta d’excel·lència i de referència per enfortir any rere any el vincle amb el territori i amb la seva gent i amb un fort compromís amb els principis ètics que inspira l'obra de Jordi Savall, com són l’humanisme i el diàleg intercultural." 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet