ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Savall emprèn gira europea i disc amb el 'Somni d'una nit d'estiu' de Mendelssohn

5/9/2023 |

 

Entre el 8 de setembre i el 16 d’octubre, Jordi Savall i els seus conjunts La Capella Nacional de Catalunya i Le Concert des Nations realitzaran una nova gira que els portarà al Musikfest de Bremen (8/09), al Gran Teatre del Liceu de Barcelona (6/10), a la Philharmonie de París (9/10), a l’Elbphilharmonie d’Hamburg (12/10), a l’Auditorium de Lió (14/10) i al Megaron Concert Hall d’Atenes (16/10) amb un programa dedicat a Felix Mendelssohn que inclou la Simfonia núm.4 en La major, op.90 “Italiana” (1834) i El somni d’una nit d’estiu.

Jordi Savall continua avançant pel repertori simfònic del Romanticisme amb la voluntat d’oferir una revisió fidel al so i als criteris històrics d’aquest període. A més de la integral de les simfonies de Beethoven, que li ha valgut diverses distincions entre les quals la de “millor disc orquestral” que atorga la crítica alemanya amb el premi Schallplattenkritik, i de les dues darreres simfonies de Schubert, per a les quals la revista Gramophone ha nominat Le Concert des Nations “Orchestra of the Year”, ara aborda el simfonisme de Mendelssohn amb un nou disc i amb una nova gira per algunes de les principals sales europees.

Aquesta tardor de 2023 Savall portarà en gira dues obres emblemàtiques d’aquest compositor alemany, que és una de les figures més representatives de la música europea del segle XIX: la Simfonia “Italiana”, que acaba de sortir en disc pel seu segell Alia Vox en les dues versions que va compondre, i El somni d’una nit d’estiu, que és una obra musical composta per a escena i inspirada en l’obra homònima de William Shakespeare. Per interpretar-la, Savall ha sumat als seus conjunts vocal i orquestral un elenc d’actors que recitaran les parts teatrals als diferents països on la dirigirà.

Savall inicia aquesta gira “Mendelssohn” el 8 de setembre a Bremen, convidat pel Musikfest, en el que comptarà amb l’actor austríac Michael Rotschopf per a les parts recitades de El somni d’una nit d’estiu. A Catalunya, es presentarà el 6 d’octubre dins de la temporada del Gran Teatre del Liceu i comptarà, entre d’altres, amb la col·laboració dels actors Sílvia Bel i Jordi Boixaderas. Després de Bremen i Barcelona, la gira continuarà el dia 9 a la Philharmonie de París, el dia 12 a l'Elbphilharmonie d'Hamburg, el dia 14 a l'Auditorium de Lió i el dia 16 al Megaron d'Atenes.

Jordi Savall, al capdavant de La Capella Nacional de Catalunya –amb la preparació vocal de Lluís Vilamajó– i de Le Concert des Nations, també té previst enregistrar El somni d’una nit d’estiu de Mendelssohn a la Col·legiata de Cardona, el seu espai habitual per als projectes discogràfics, entre el 30 de setembre i el 5 d’octubre. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet