ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Banda Municipal celebra amb la ciutadania les festes de tardor de Barcelona

6/9/2023 |

 

La Banda Municipal de Barcelona (BMB) inicia la temporada 23-24 amb una activitat frenètica a la ciutat. Durant els mesos de setembre, octubre i novembre -i més enllà dels concerts previstos a L'Auditori com a part de la seva programació estable-, la BMB oferirà actuacions gratuïtes als diferents districtes de la ciutat, la majoria coincidint amb les festes majors dels diferents barris. Amb 137 anys d’història, la Banda s’ha mantingut fidel als preceptes que van motivar la seva creació i continua apropant la música a la ciutadania i oferint actuacions de gran qualitat.


Cites de la BMB amb la ciutat: setembre
Dia 9: Concert Festa Major de Sants – Parc de l’Espanya Industrial.
Es reprèn la cita anual de la BMB a l'Espanya Industrial, on ja hi toca des de fa 30 anys. Serà el primer concert que dirigirà Ximo Tarín com a nou sotsdirector de la formació.

Dia 11: Diada de Catalunya – Monument a Rafael Casanova
La Banda interpretarà l’himne d’Els Segadors durant les ofrenes florals de les institucions catalanes a la simbòlica escultura de Rossend Nobas.

Dia 13: Concert Festa Major del Poblenou – Casino de L’Aliança del Poblenou
Fa més de 50 anys que la Banda participa en aquestes festes populars. Enguany, Ximo Tarín es posa al capdevant de la formació.

Dia 22: Concert Festes de La Mercè – Plaça Major de Nous barris (Seu del districte)
El mestre José R. Pascual-Vilaplana, director titular de la BMB, condueix la Banda en un programa festiu amb obres de Clifton Williams, Yokohama, Yagisawa, Vicent Costa i Eduard Toldrà.
Dia 24: Festes de La Mercè – Plaça Mercè i plaça Sant Jaume
La Banda protagonitza un dels moments més simbòlics de la festa: el Seguici d'autoritats, El ball de l’Àliga de la Ciutat i El ball dels Gegants de la Ciutat.

Cites de la BMB a la ciutat: octubre
Dia 3: Concert en motiu del Dia de la Gent Gran – Sant Andreu Teatre (SAT)
Dia 5: Concert Festa Major del Congrés – Parròquia Pius X
Dia 6: Concert Festa Major de Montbau – Pla de Montbau
Dia 7: Concert Festa Major de Les Corts – Plaça del Monestir de Pedralbes
Aquestes quatre cites són els primers concerts en què Rafael Agulló, nou sotsdirector de la BMB juntament amb Ximo Tarín, dirigeix la formació i per al quals proposarà un programa amb peces de Franco Cesarini o Antoni Dvořák, entre d'altres.

Cites de la BMB a la ciutat: novembre
Dia 22: Festa Major Sant Andreu – Sant Andreu Teatre (SAT)
La BMB, sota les ordres de Rafael Agulló, presenta un interessant joc de miralls entre l’òpera i la sarsuela i interpretarà obres cèlebres com La traviata de Giuseppe Verdi o La bohème de Giacomo Puccini.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet