ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La XVIII edició del Musiquem Lleida! se celebrarà del 6 al 8 d'octubre

19/9/2023 |

 

Un total d’11 formacions musicals de Catalunya, Espanya i diversos països europeus participaran entre el 6 i el 8 d’octubre en la XVIII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida! El certamen es desenvoluparà per set escenaris de la ciutat de Lleida (plaça Paeria, patí de l’IEI, Museu de Lleida, edifici Rectorat de la UdL, Seu Vella, plaça Ricard Vinyes i l’Auditori Enric Granados).

La presentació del Musiquem Lleida! ha tingut lloc avui al convent de Santa Clara de Lleida amb la presència de la directora del festival Musiquem i de la Coral Shalom, Carme Valls, que ha estat acompanyada de representants dels diferents col·laboradors. A l’acte, tast musical a càrrec de la pianista ucraniana Oksana Shymanska amb una obra d'Enric Granados, que també actuarà el divendres 6 d’octubre, al pati de l’IEI, dins del festival.

Aquesta XVIII edició del Festival Internacional Musiquem Lleida conté dues efemèrides especials: per una banda, el certamen assoleix la seva majoria d’edat. Per altra, la Coral Shalom, entitat organitzadora de l’esdeveniment, celebra el seu 50è aniversari. En aquest context, la coral organitza el concert de cloenda, que tindrà lloc el diumenge dia 8 d’octubre a les 19.00 hores a l’Auditori Enric Granados de Lleida. Les entrades es poden trobar a la web: https://auditorienricgranados.cat/programacio/de-la-veu-al-cor-cloenda-festival-musiquem-lleida/.

El concert, sota la direcció d’Albert Cabero Olaya, anirà a càrrec de la Coral Shalom i Eric Varas al piano i interpretaran obres de compositors i cantautors catalans com Toldrà, Mompou, Montsalvatge o Raimon. Es tracta d’una selecció d’obres de compositors o cantautors catalans que han estat representatius de composicions per a veu acompanyada que ara la Coral Shalom ha volgut oferir adaptades per a cor, és a dir, portant una sola veu a moltes veus.

Fer arribar la música a tots els públics

La directora de la Coral Shalom i del Musiquem Lleida!, Carme Valls, ha destacat la consolidació del projecte musical i pedagògic que suposa la coral, que agrupa a cantaires de totes les edats: des dels tres anys fins a persones més grans de 65 anys. “Hem constatat un interès en la formació coral i pedagògica, aconseguint ser un referent en el cant coral”. Valls ha afegit que l’objectiu d’aquesta trajectòria ha sigut conjugar la qualitat musical, la varietat del repertori musical d’edats diferents, alhora que s’ha volgut crear nous públics i que la música arribi a tothom. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet