ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El proper dissabte torna la marató del cicle El Primer Palau

26/9/2023 |

 

El proper dissabte torna la marató del cicle El Primer Palau amb el debut a la sala modernista de set joves promeses de la música clàssica. La jornada, amb entrada única, donarà l’oportunitat de debutar al Palau de la Música Catalana a set joves intèrprets. El Quartet Atenea, guanyador del Premi El Primer Palau 2022, oferirà el concert de cloenda el 23 de novembre.

El proper dissabte 30 de setembre (Sala de Concerts, d’11 a 18 h), tindrà lloc la vint-i-vuitena edició del cicle-concurs El Primer Palau. És el segon any que el cicle es presenta com una marató de set concerts, que, amb una entrada única de 20 euros, donarà l’oportunitat al públic de gaudir en una mateixa jornada del debut a la sala modernista de set promeses de la clàssica. Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle gaudeix per vint-i-tresè any consecutiu del patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric.

El Primer Palau s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per gaudir de les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets de música clàssica. Aquest any hi participaran set joves artistes que han estat escollits entre 248 sol·licituds. Es tracta d’una xifra rècord d’interessats a concursar al certament, procedents en un 53% de l’Estat Espanyol i un 47% d’altres països.

Obrirà la marató el fagotista Jakob Peäske (Tallinn, 1998), finalista al programa televisiu Les estrelles de la música clàssica i que compta amb una consolidada trajectòria als països bàltics i escandinaus; interpretarà obres d’Odermatt, Dubois i Albéniz. El seguirà la violoncel·lista Carla Conangla Oliveras (Sant Cugat del Vallès, 1997). Guardonada, entre d’altres, amb el Premi Internacional Pau Casals 2018, oferirà un programa que inclou obres de Cassadó, Brahms i Txaikovski. A les 12.45 h serà el torn de la clarinetista Claudia Aliaj (Salamanca, 2005). La intèrpret, que recentment ha rebut la menció especial com a jove talent excepcional a l’International Salzburg Music Competition, interpretarà peces de Schumann i Chausson. Tot seguit actuarà la mezzosoprano Mercè Bruguera (Breda, 1995). Especialitzada en oratori i lied i amb una trajectòria que inclou estades a la Royal Academy of Music de Londres, cantarà un programa titulat Històries d’infantesa, amb obres de Toldrà, Montsalvatge, Mussorgski i Debussy.

Després de la pausa del migdia actuarà el sopranista Rafael Quirant Porcar (València, 1996). Membre del grup barroc Il Dolce Incontro i recentment guanyador del Concurs de Juventudes Musicales de España, el seu programa inclou obres de Händel, Monteverdi, Rossini, Toldrà i Turina. A les 16.40 h actuarà el saxofonista Luis González Garrido (Utrera, 1997), que amb una carrera artística important a París i recentment guanyador del primer premi INAEM, oferirà el programa A orillas de las palabras, amb obres de Fauré, Piazzolla i Falla, acompanyat de guitarra. El darrer concert, programat a les 17.20 h, serà a càrrec del flautista Pablo Alcántara Martínez (Cartagena, 1997). Amb una trajectòria que comprèn estades als conservatoris de Múrcia, Barcelona, Alacant i Múnic, a més de premis en concursos nacionals i internacionals, interpretarà obres de Brotons i Widor. Des de l’any 2020, la convocatòria d’El Primer Palau és oberta també a músics de la Unió Europea.

El concert de cloenda d’El Primer Palau 2023 tindrà lloc el dijous 23 de novembre (Sala de Concerts, 20 h) amb el lliurament de premis als guanyadors i l’actuació del Quartet Atenea, formació guanyadora del Premi El Primer Palau 2022, amb obres de Bach, Coll i Mendelssohn. Les bases per a participar a El Primer Palau 2024 es publicaran el 15 d’octubre. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet