ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La clarinetista Claudia Aliaj guanya el Premi El Primer Palau 2023

30/9/2023 |

 

La clarinetista Claudia Aliaj guanya el Premi El Primer Palau 2023 en la 28a edició del cicle.

El jurat encarregat dels premis corresponents a la vint-i-vuitena edició del cicle de joves intèrprets El Primer Palau ha acordat avui atorgar el Premi El Primer Palau 2023 a la clarinetista Claudia Aliaj (Salamanca, 2005). L’artista, de només 17 anys, ha demostrat una gran maduresa tècnica interpretativa i un gran virtuosisme amb l’instrument, qualitats que han estat reconegudes pel jurat i que li auguren una prometedora carrera professional. El premi està dotat amb 5.000 euros oferts per Mitsubishi Electric Europe B. V. Sucursal Espanya, patrocinador del cicle de concerts des de fa vint-i-tres anys. A més, el jurat també ha decidit atorgar dos accèssits, de 1.250 euros cadascun, al fagotista Jakob Peäske (Tallinn, 1998) i al flautista Pablo Alcántara Martínez (Cartagena, 1997).

Claudia Aliaj també ha estat guardonada amb el Premi Catalunya Música, atorgat per l’emissora nacional de Catalunya, consistent en l’enregistrament d’una maqueta professional amb un repertori que triarà l’artista i en la promoció nacional i internacional a través dels seus canals (emissores de ràdio i xarxa de la Unió Europea de Radiodifusió). El Premi Joventuts Musicals de Catalunya, al millor intèrpret d’obra d’autor català, atorgat per la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya i consistent en la participació al circuit Xarxa de Músiques a Catalunya ha estat atorgat a la mezzosoprano Mercè Bruguera (Breda, 1995), que també ha rebut el Premi de la Crítica, dotat amb 1.000 euros per a la compra de material musical. Mentre que el premi extraordinari Premi Juventudes Musicales de España, atorgat per la confederació de Joventuts Musicals d’Espanya, consistent en la participació en la Red de Músicas que l’entitat organitza a diverses localitats de l’Estat espanyol durant la temporada 2024-25, ha recaigut en el saxofonista Luis González Garrido (Utrera, 1997).

El jurat ha celebrat l’elevat nivell dels participants d’El Primer Palau que han actuat avui en la marató de set concerts al Palau de la Música Catalana. Els set intèrprets, que avui han debutat a la sala modernista, han estat escollits d’entre un total de 248 sol·licituds, procedents en un 53% de l’Estat Espanyol i un 47% d’altres països.

Impulsat per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, el cicle ha gaudit per vint-i-tresè any consecutiu del patrocini exclusiu de Mitsubishi Electric. El Primer Palau s’ha consolidat com una de les plataformes més sòlides que els joves músics poden trobar per viure les primeres experiències de concert amb les màximes condicions de rigor i professionalitat, alhora que esdevé un aparador de l’excel·lència musical de les generacions emergents de joves intèrprets.

El concert de cloenda d’El Primer Palau 2023 tindrà lloc el dijous 23 de novembre (Sala de Concerts, 20 h) amb el lliurament de premis als guanyadors i l’actuació del Quartet Atenea, formació guanyadora del Premi El Primer Palau 2022, amb obres de Bach, Coll i Mendelssohn. Les bases per a participar a El Primer Palau 2024 es publicaran el 15 d’octubre. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet