ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

BCN Clàssics inicia per tercer cop el cicle Km0

19/10/2023 |

 

BCN Clàssics segueix apostant per la música clàssica de casa nostra i programa per tercera vegada el cicle Km0. Un total de quatre concerts, concentrats entre octubre i març, per donar visibilitat a intèrprets i autors del nostre país, així com a obres de recuperació patrimonial. Els convidats seran Miquel Ortega, Núria Giménez Comas, Luís González, i Ramon Humet & Sílvia Vidal. El cicle és paral·lel a la temporada 23/24 de BCN Clàssics, que segueix programant els millors solistes i orquestres internacionals.

El tret de sortida serà aquest 20 d’octubre amb el compositor, director d’orquestra i pianista Miquel Ortega. Un concert amb motiu de celebració del seu 60è aniversari rodejat de grans amics com la mezzosoprano Marisa Martins, el baríton Àngel Òdena i el compositor i pianista Albert Guinovart. Un programa molt complert amb obres del mateix Ortega i Guinovart, així com Mompou i Albéniz.

Miquel Ortega és considerat avui dia un dels màxims coneixedors del gènere líric (òpera, opereta, sarsuela…) a Espanya. La seva triple faceta de compositor, director d’orquestra i pianista, unida a la seva primerenca formació com a cantant, fa que les seves classes magistrals siguin sol·licitades per cantants, directors i pianistes.

El 18 de desembre serà el torn d’escoltar obres de Núria Giménez Comas a mans de Lluïsa Espigolé al piano i Helena Ressurreiçao a la veu. Cal destacar també algunes peces de Franz Schubert per completar un programa sota el nom de Més enllà de la presència.

Ja al 2024, tornarem el 2 de març amb el trompetista Luis González acompanyat al piano per Pepe Gallego. Dos grans noms del panorama musical amb un programa variat que va des de Salvador Brotons, passant per Juan A. Zapata i fins a T. García Coronel, entre d’altres.

Tancarem el cicle el 21 de març amb Ramon Humet & Sílvia Vidal amb l’espectacle Ressonàncies del silenci. Vidal al piano estarà acompanyada per Humet a la percussió amb bols Tibetans, bols de quars i gong. Es basarà en Música callada de Frederic Mompou i Interludis meditatius del propi Ramon Humet.

Tots els concerts del cicle Km0 de BCN Clàssics es duen a terme a les 20h al Petit Palau, dins el recinte del Palau de la Música. Aquests són gratuïts per als abonats, per reconèixer la seva fidelitat i confiança. Les entrades per al públic general tenen un preu estàndard de 25€. En l’edició de la temporada 22/23 ja es va comptar amb artistes com Noelia Rodiles, Feliu Gasull, i Héctor Parra & Imma Santacreu. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet