ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

El Quartet Mèlt celebra deu anys als escenaris al Palau de la Música Catalana

20/10/2023 |

 

El popular Quartet Mèlt celebra deu anys als escenaris al Palau de la Música Catalana amb un concert amb convidats especials.

El dilluns 23 d’octubre (Sala de Concerts, 19 h) el grup vocal a cappella Quartet Mèlt celebrarà deu anys als escenaris amb un concert al Palau de la Música Catalana que girarà entorn el seu darrer disc Celebrem, publicat la primavera passada, i tindrà convidats especials. Format per la soprano Carolina Alabau, la contralt Ariadna Olivé, el tenor Eloi Fort i el baríton Oriol Quintana, el Quartet Mèlt va participar i guanyar la tercera edició del programa de TV3 Oh happy day l’any 2015 i va participar en La Marató de TV3 el mateix any. Aquestes fites li van proporcionar gran popularitat i l’han dut a presentar els seus propis espectacles a escenaris d’arreu de Catalunya i d’altres indrets.

El concert comptarà amb les col·laboracions especials de Magalí Sare, que va formar part del quartet, Gemma Humet, The Hanfris Quartet i Mariona Escoda, guanyadora de la primera edició del programa Eufòria de TV3 i que durant 6 anys ha estat alumna d’un dels components del Quartet Mèlt. El programa serà “un periple emocional amb el qual el Quartet Mèlt ens farà passar per la música tradicional catalana, el musical nord-americà, el folklore i el tango argentins, la dansa renaixentista, les lluminoses harmonies contemporànies i la rumba i la cançó catalanes”, segons el què explica el musicòleg i crític musical Miquel Gené al programa de mà del concert. El concert inclourà obres de Benjamin Britten (The succession of the four sweet months) Ned Washington i Leigh Harline (When you wish upon a star), Pierre Attaignant (Tourdion), Karl F. Zöllner (Bon menú), Paul Drayton (Johann Sebastian Bach, Masterpiece, I), Castor Pérez i Glòria Cruz (Vestida de nit), Eric Whitacre (This marriage), Ástor Piazzola (La muerte del ángel), Joan Baptista Humet (Si te me’n vas), Manu Guix (La rosa), Peret (Gitana hechicera), Toto (Rosanna) i algunes cançons populars.

Format el 2013, el Quartet Mèlt treballa un repertori molt ampli i variat, basat essencialment en obres escrites per a cor mixt a quatre veus a cappella, i que comprèn des de la música antiga fins a temes moderns de gèneres diversos i de caràcter popular. Fins a Celebrem, que ara presentaran al Palau, la formació vocal ha publicat els discos Maletes (2016, RGB Suports) i Xarrampim (2017, RGB Suports). L’any 2017 van col·laborar al disc Un estrany poder d’Els Amics de les Arts i, el 2018, al disc LEON del Quartet Brossa i The Pinker Tones, un treball en homenatge a Léon Theremin. El 2017 van estrenar l’espectacle Bestial i van participar a l’escola d’estiu de The King’s Singers a Anglaterra, on van rebre lliçons dels membres d’aquest sextet vocal de gran prestigi internacional. El 2019 van estrenar l’espectacle Imparables i el desembre de 2020 van debutar en solitari a la Sala de Concerts del Palau de la Música Catalana amb el seu programa de nadales populars a cappella. El 2021 van col·laborar en el disc La Súper Sardana de l’Any conjuntament amb la Cobla Contemporània de Sabadell. El 2022 estrenen l’espectacle que tenen actualment en gira, Celebrem, i també protagonitzen el concert de la Patum de Berga en el marc del Memorial Ricard Cuadra, acompanyats de la banda del Memorial.

Amb aquest concert del Quartet Mèlt començarà el cicle Tardes al Palau d’aquesta temporada 2023-24. Amb un total de set concerts a les 19 hores, el cicle inclourà la interpretació de l’Stabat Mater de Salvador Brotons; la celebració del quarantè aniversari de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb obres, entre d’altres, de Serra, Garreta, Lamote de Grignon i una estrena d’Antoni Ros Marbà; i la celebració del trentè aniversari de l’ONCA, amb Gerard Claret al violí i la direcció. També, cal destacar els concerts del Cor Jove de l’Orfeó Català amb la Cobla Marinada, amb fragments de La Atlàntida de Manuel de Falla transcrita per a cobla, entre altres obres; el concert de la Banda Municipal de Barcelona, liderada per José Rafael Pascual-Vilaplana, amb obres de Brotons i la Simfonia Gaudí d’Albert Guinovart; i el concert de l’Orquestra Simfònica de Cobla i Corda, dirigida per Francesc Cassú, amb un programa amb himnes de pau i llibertat des de Beethoven a AC/DC, amb les veus de Beth, Manu Guix, La Pau i Joan Garrido, al costat de la Polifònica de Puig-reig. Podeu consultar aquí el cicle sencer. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet