ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori estrena el nou cicle de cambra Intocables amb Denis Kozhukhin

23/10/2023 |

 

Després de donar el tret de sortida amb l'inici de la integral de Xostakòvitx interpretat pel Quartet Casals, la programació de cambra d'aquesta temporada continua bategant ben fort amb l'estrena del cicle Intocables ara de la mà del pianista rus Denis Kozhukhin.

Aquest nou cicle, que comença demà dimarts 24 d'octubre a la Sala Oriol Martorell, vincula quatre solistes extraordinaris convidats per l’OBC a oferir també concerts de cambra. Es tracta de retrats d’artista en què L’Auditori prescriu uns pocs noms propis del circuit internacional que visitaran Barcelona en diferents ocasions.

En la primera cita d'Intocables, Kozhukhin oferirà un recital de les obres de dos genis del Romanticisme enfrontats davant de dues extraordinàries sonates per a piano. El programa viatja de la gràcia tardorenca del casolà Franz Schubert, el darrer representant de la primera gran Escola de Viena i l’iniciador del Romanticisme europeu, al nacionalisme virtuós de Franz Liszt, d’origen hongarès i cosmopolita de soca-rel. Dues obres per a dues existències radicalment diferents, però a la seva manera revolucionàries del seu temps.

L'Auditori acollirà Kozhukhin de nou el 22, 23 i 24 de març, en què oferirà el Concert n. 2 per a piano de Brahms amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i sota la direcció del mestre Ludovic Morlot.

Properes cites

Intocables continuarà el 29 de novembre amb la visita de la formació Hagen Quartett que, amb tres obres emblemàtiques de Haydn, Bartók i Beethoven, es proposarà sintetitzar la història del quartets de cordes.

Ja a la primavera, rebrem de nou a la la violoncel·lista Alisa Weilerstein, que va obrir la temporada de l'OBC participant com a solista convidada al concert inaugural. El 7 de març, interpretarà la proesa de la integral de les sonates de Beethoven en un sol concert.

Finalment, per arrodonir-ho, el violinista Sergei Dogadin i el violoncel·lista Narek Hakhnazaryan, es trobaran el 9 d'abril en un concert en què conjuntament abordaran dues de les obres per aquesta formació més virtuoses del repertori, com són la Sonata de Ravel i el Duo de Kodály. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet