ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La mezzosoprano Vivica Genaux obre el cicle de música antiga de L'Auditori

24/10/2023 |

 

La gran cantant d'òpera nord-americana Vivica Genaux protagonitza enguany la primera cita de la programació del cicle de música antiga de L'Auditori d'aquesta temporada. El dijous 26 d'octubre, la Sala Pau Casals acollirà un programa dedicat a Georg Friedrich Händel i a la seva obra d'Aci, Galatea e Polifemo.

Des del seu debut professional com la Isabella de L'italiana in Algeri de Rossini, Genaux ha captivat al públic i a la critica del tot el món amb la seva agilitat vocal i integritat artística. La seva aclamada carrera l'ha portat des de la seva Alaska natal a les sales de concerts més prestigioses del món, incloses el Metropolitan Opera House de Nova York, el Barbican Centre de Londres, l'Acadèmia Nazionale di Santa Cecilia de Roma o la Staatsoper de Viena, i ha guanyat nombrosos premis com el Premi Händel de la Ciudad de Halle (2017), el Premi ARIA (1997), el Premi Christopher Keene de la Òpera de la Ciutat de Nova York (2007) o el Premio Maecenas de la Òpera de Pittsburgh (2008), entre d'altres.

Ara, aterra a L'Auditori on intepretarà la cantata dramàtica o serenata del compositor alemany, inspirada en el mite grec de Galatea i Polifem i que centra la trama en les relacions entre el cíclop Polifem i la bella nimfa marina Galatea, enamorada del pastor Acis. L'obra, escrita el 1708 per a la duquessa de Laurenzana en ocasió del casament de la seva neboda, s'inscriu en l'època d'aprenentatge de Händel com a compositor operístic. De fet, l'obra conté àries que demostren l’assumpció dels models de l’òpera seriosa italiana barroca per part del compositor de Halle i que el prepararan per la seva gran etapa teatral londinenca.

Aquest dijous, la mezzosoprano compartirà l'escenari amb el contratenor David Hansen i el baixista Nicolas Brooymans, així com amb l'orquestra barroca Vespres d'Arnadí, dirigida pel multiinstrumentista, director, compositor i productor català Dani Espasa. Creada el 2005, aquesta formació ofereix versions plenes d’emoció, frescor i espontaneïtat de mestres de l'època, utilitzant instruments i criteris històrics. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet