ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

'Orlando paladino' màxim èxit operístic de Haydn s'entrena en versió concert al Liceu

25/10/2023 |

 

El proper 29 d’octubre, el Gran Teatre del Liceu presenta una única funció en versió concert d’Orlando Paladino, una de les millors òperes del segle XVIII. Composada l’any 1872, Orlando Paladino va ser l’òpera més representada de les quasi 20 que va composar Haydn, amb més de 60 interpretacions en diferents punts del Imperi Austrohongarès.

El mestre Giovanni Antonini i el seu conjunt instrumental Il Giardino Armonico són la garantia per fer brillar aquest títol que combina un estil de composició classicista i un text barroc, donant peu a una obra major del subgènere híbrid entre l’heroic i el còmic.

Aquesta semiparòdia es basa en el poema èpic d’Ariosto Orlando furioso. El dramma eroicomico té en el centre de la seva trama una parella noble —Angelica, reina de Catai, i el seu amant Medoro—, que fuig a un castell remot per allunyar-se d’Orlando, paladí de França, que està enamorat d’Angelica.

Amb un elenc especialitzat en música antiga, conformen el repartiment vocal: Alasdair Kent, Emőke Baráth, Josh Lovell, Renato Dolcini, Krystian Adam, Silvia Frigat i la soprano Núria Rial que marca el seu esperat debut al Teatre. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet