ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori llança el seu segell a plataformes comercials amb tres nous discs

26/10/2023 |

 

Durant la temporada 23-24, el segell de L’Auditori consolida el projecte discogràfic de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la Banda Municipal de Barcelona (BMB) amb la incorporació progressiva del seu catàleg d’enregistraments -el ja existent i el que s'anirà produint- a les principals plataformes digitals comercials internacionals d'avui dia.

Així, a partir de demà divendres 27 d'octubre ja es podrà escoltar el catàleg del segell de L'Auditori a les principals plataformes de distribució i reproducció musical, on aquestes publicacions estaran, a més, disponibles en formats immersius i d'alta resolució. La llista inclou fins a una trentena de plataformes: ACRCloud, Amazon Music, Anghami, Apple Music, Audible Magic, AWA, Beatport, Boomplay, Chandos, Classical Archives, Deezer, eClassical.com, e-Onkyo, Facebook, Google Play, HDTracks, High ResAudio, Idagio, iHeart Radio, Jiosaavn, Klassik Radio, Kugou, Kuwo, Line Japan, Napster, Native DSD Music, Netease Cloud Music, Nuuday, Pandora, Presto Classical, ProStudioMasters, Qobuz, QQ, Resso, Rhapsody, Roxi, Sirius XM Radio (Falls under Pandora), Soundcloud, Spotify, Tencent, Tidal, TikTok, Vialma, WYNK i Youtube.

D'ara i fins a final de temporada, L'Auditori té previst llançar una vintenta de discs, àlbums, EP' i singles, en format digital la majoria i excepcionalment alguns físics, amb l'objectiu d'articular una estratègia de distribució i promoció internacional adaptada al moment de transformació de la indústria musical actual.

El contingut del catàleg consta de tres línies editorials: música catalana, dones compositores i l'integral de l’obra simfònica de Maurice Ravel. Aquestes tres línies s'enregistraran amb la participació de l'OBC i la BMB, principalment.

L'integral Ravel serà el projecte discogràfic estrella de l'OBC amb el mestre Ludovic Morlot, especialista en Maurice Ravel i guanyador de quatre premis Grammy per la seva trajectòria discogràfica. Aquesta col·lecció es publicarà en 6 CD’s entre el gener de 2024 i el desembre de 2026, amb la voluntat de contribuir a la internacionalització de l’orquestra. L’OBC també publicarà àlbums de compositors catalans com ara els de Robert Gerhard i Miquel Oliu, que avui veuen la llum, o d'altres com Núria Giménez Comas o Hèctor Parra. Igualment, publicarà els treballs de compositores amb qui l’orquestra mantindrà una estreta relació artística durant les properes dues temporades, com és el cas de la canadenca Cassandra Miller o la catalana Raquel García Tomás.

Per la seva banda, la BMB amb el mestre José R. Pascual Vilaplana, traurà a plataformes digitals diversos àlbums monogràfics fins ara només disponibles a L’Auditori Play: enregistraments de compositors com ara Miguel Asins Arbó, Carles Suriñach o Philip Sparke, als quals se n'afegiran de nous que anunciarem properament. Una col·lecció que combina obres significatives del repertori bandístic amb la gran labor patrimonial que desenvolupa la Banda des de la seva fundació.
Finalment, el segell impulsarà dos enregistraments dins la línia editorial patrimonial de l’Ensemble O Vos Omnes, que culminarà així la seva residència a L’Auditori.

El projecte compta amb el suport de l’INAEM per a la Capitalitat Cultural i Científica de Barcelona i de l’Institut Ramon Llull.

Primeres publicacions: Gérhard, Oliu i Miller

Aquest divendres 27 d'octubre, sortiran publicats els tres primers àlbums del projecte discogràfic de L'Auditori d'aquesta temporada, enregistrats amb l'OBC. Dins la línia patrimonial catalana, el segell de L'Auditori publica els discs dels compositors Robert Gerhard i Miquel Oliu. A l'àlbum 'Orchestral Folksongs', la soprano Núria Rial i el director català Francesc Prat s’uneixen a l’OBC per oferir una acurada versió de les cançons tradicionals per a orquestra de Robert Gerhard, gran enamorat de les tradicions culturals i de la música popular catalanes. Hi trobarem obres com Cançons populars catalanes el Cançoner de Pedrell, en commemoració al centenari del naixement del seu mestre Felip Pedrell.

També surt a la llum el EP 'In Luce Praesenti', un encàrrec de L’Auditori estrenat per l’OBC i Juanjo Mena l’any 2021, que evidencia l'univers sonor ple de detall i subtilesa de Miquel Oliu (Premi de composició Reina Sofia Music Prize l’any 2015). Amb una orquestració plena de reminiscències franceses, l’obra traça una estructura clara i neta, sense artificis o elements que cerquin contradiccions en el seu desenvolupament formal.

D'altra banda, encetem la línia de dones compositores amb la compositora experimental canadenca establerta a Londres Cassandra Miller, de qui el segell de L'Auditori presenta 'La Donna'. L'EP és un ecàrrec per a l'OBC creat durant la temporada 20-21, quan Miller va ser compositora convidada a L'Auditori. Aclamada per mitjans com The Guardian i The Observer, l'obra escrita de la compositora explora la transcripció com a procés creatiu i el cant automàtic com a material compositiu.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet