ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Dvořák protagonitza el cap de setmana a L'Auditori de la mà de l'OBC

31/10/2023 |

 

Dvořák protagonitza el cap de setmana a L'Auditori de la mà de l'OBC i el primer Tast d'orquestra de la temporada.

Aquest cap de setmana el compositor txec Antonin Dvořák és el protagonista de la programació simfònica de L'Auditori, que oferirà el seu Concert per a violoncel en dos formats diferents.

D'una banda, l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) interpretarà el divendres 3 de novmebre aquesta peça juntament amb el violoncel·lista Narek Hakhnazaryan, en un concert dirigit per Jan Willem de Vriend que també inclourà la Simfonia n.º 104 de Franz Joseph Haydn.

Aquest repertori, doncs, recupera dues obres escrites cap al final de la vida dels seus autors i que van aconseguir un gran èxit en ser estrenades; mentre l'obra de Dvořák ha passat a la història com un dels més grans concerts per a violoncel, la de Haydn va acabar essent 'última simfonia ;de l’autor més reconegut de tot Europa.

Dissabte 4, el Concert per a violoncel de Dvořák serà també la primera peça del programa del Tast d'orquestra, la iniciativa de L'Auditori protagonitzada per l’OBC que neix per apropar el gran simfonisme a tots els públics a un preu únic de 25 euros.

Aquest nou cicle proposa concerts d'una durada més breu d’obres emblemàtiques. que aniran precedits d’una introducció lliure i creativa a càrrec del dramaturg, director i actor Jordi Oriol i de la companyia Indi Gest,que explicarà el context de l’obra en format escènic. El passat 7 d'octubre ja s'en va fer un primer tempteig a la sessió especial del Vibe35 celebrat a L'Auditori, on va rebre una molt bona acollida per part del públic assistent. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet