ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'ONCA finalitza el cicle de tardor ‘30 anys de clàssica'

25/10/2023 |

 

https://www.elperiodic.ad/noticia/102248/lonca-finalitza-el-cicle-de-tardor-30-anys-de-classica

Èxit de participació amb un total de 400 assistents repartits entre els set concerts.

La Fundació ONCA i l’Àrea de Museus i Monuments del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports del Govern d’Andorra, finalitzen el cicle de tardor ‘30 anys de clàssica’, amb èxit de participació, amb gairebé un total de 400 assistents. El cicle, que s’ha creat amb motiu de la celebració dels 30 anys de la fundació, ha comptat amb set concerts en format de cambra, protagonitzats per músics de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca), que han tingut lloc en diverses esglésies romàniques del país.

Els concerts, organitzats en solo i sis duos de corda i de vent, s’han desenvolupat des de final del mes de setembre i durant els caps de setmana del mes d’octubre, a les esglésies de Sant Romà de les Bons, a Encamp; Sant Joan de Caselles, a Canillo; Sant Martí de la Cortinada, a Ordino; Sant Climent de Pal, a la Massana; Santa Coloma, a Andorra la Vella; Sant Serni de Nagol, a Sant Julià de Lòria, i Sant Miquel d’Engolasters a Escaldes-Engordany.

A més de poder escoltar peces musicals de grans compositors de diversos períodes de la història de la música clàssica, els assistents als concerts també van poder gaudir de visites guiades a les esglésies, unes visites que mostraven la riquesa del patrimoni artístic del país.

La combinació de música i patrimoni ha estat un èxit de participació, amb un total de 372 assistents, que ha generat sinergies molt positives entre els assistents i les entitats organitzadores del cicle. De fet, ambdues institucions qualifiquen aquest èxit de manera quantitativa i qualitativa, encoratjant a repetir la fórmula en pròximes edicions, convidant nous músics del país, amb nous repertoris clàssics i amb nous escenaris, sempre mantenint la idea de combinar un concert amb una visita guiada a l’església que fa d’escenari musical.  


El Periòdic d'Andorra

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet