ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'OBC interpreta la 'Quarta simfonia' de Beethoven amb direcció de Marta Gardolińska

9/11/2023 |

 

L'OBC interpreta la 'Quarta simfonia' de Beethoven sota la direcció de Marta Gardolińska i rep al pianista Kirill Gerstein.

L'Auditori acull per primer cop aquesta temporada Marta Gardolińska, l'actual principal directora convidada de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). La directora polonesa, actualment també al capdavant de l’Òpera Nacional de Lorena, presenta un programa encapçalat per la famosíssima Quarta simfonia de Ludwig van Beethoven, i que compta amb la participació del gran pianista Kirill Gerstein.

El repertori d'aquest concert de l'OBC també inclou el Concert per a piano en la m, op. 54 (1841-1845) de Robert Schumann i l'Obertura de l’oratori “Giuseppe riconosciuto” de Domènec Terradellas. Un programa amb tres artistes que tenen en comú vides turbulentes, plenes de llum i ombres, on la fama. l'oblit i la renúncia hi van ser presents.

Així, Gardolińska recupera la figura de Terradellas, un dels compositors catalans més importants del Barroc, poc conegut en l'actualitat i que va patir una misteriosa mort a Itàlia, país on va fer carrera. També la de Schumann, a qui diferents episodis de malaltia mental i una lesió van acabar amb la seva carrera com a pianista, com també Beethoven va posar a fi a la seva faceta com a intèrpret arran de la pèrdua de les seves capacitats auditives, entre d'altres penalitats.

L'OBC comptarà, a més, amb el pianista Kirill Gerstein en la interpretació del Concert per a piano de Schumann. Nascut a l’antiga Unió Soviètica, Gerstein té la nacionalitat nord-americana i viu a Berlín, motiu pel qual beu de totes tres tradicions musicals. És el sisè guardonat amb el prestigiós Gilmore Artist Award. La temporada vinent, Gerstein actuarà com a artista destacat de l'Orquestra Simfònica de Londres, interpretant quatre concerts al llarg de la temporada amb l'orquestra del Barbican. El talent de Gerstein també ha quedat palès recentment com a artista resident de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera, amb qui va presentar una sèrie amb tres concerts titulada 'Busoni and His World' al Wigmore Hall de Londres i com a artista resident al Festival Aix- en-Provence. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet