ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Tornen a L'Audiori els cicles El so original de Jordi Savall i els concert de l'OBC Cambra

14/11/2023 |

 

Aquest dijous 16 de novembre reprenen a L'Auditori dos cicles emblemàtics de la seva programació habitual. D'una banda, el cicle El so original de música antiga s'inicia de nou amb la figura destacada del mestre i intèrpret de viola de gamba Jordi Savall i, de l'altra, torna l'OBC Cambra, que proposa cinc concert amb membres de l’orquestra d'ara fins al mes de març del 2024.

Jordi Savall dirigirà, aquest cop, un programa íntegrament dedicat a Antonio Vivaldi, que ens transportarà a la Venècia de principis del segle XVIII i que inclourà peces tan emblemàtiques com el concert La tempesta di mare o les famosíssimes Les quatre estacions.

Amb l’objectiu d’evocar l’hospici l’Ospedale della Pieta, el millor lloc de la ciutat dels canals on es podia escoltar música a l’època i que formava només les noies més dotades en l’art de la música, el mestre comptarà amb les intèrprets dones de la seva formació Le Concert des Nations. L’acompanyaran la Vivaldi Acadèmia 2023 i la violinista russa Alfia Bakyeva, així com de l'actriu i cantant Laura Aubert, que recitarà en català un sonet per cada una de les estacions de l'obra estrella del compositor venecià.

Comença el cicle OBC Cambra

Aquest dijous 16 torna també a L’Auditori el cicle de concerts OBC Cambra. Es tracta de la millor manera de conèixer de primera mà i en un entorn més íntim i familiar els músics de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), a través del repertori de petit format i en la proximitat de la Sala 2 Oriol Martorell.

El primer concert del cicle estarà protagonitzat pel pianista Jean-François Dichamp i el flautista Francisco López, que oferiran un programa variat amb obres de Mozart, Bartók i Prokòfiev, així com de les compositores Maria Theresia von Paradis i Cécile Chaminade.

Fins al 12 de març de 2024, quatre formacions més d'intèrprets de l'OBC ens aproparan músiques de grans compositors com Beethoven, Schostakovich o Haydn, així com Lauren Bernofsky o Fanny Mendelssohn-Hensel; de manera que els concerts seran una finestra a grans obres del repertori cambrístic, però també a títols menys coneguts que el públic podrà descobrir amb els solistes i integrants de l’orquestra.

Les entrades al cicle de l'OBC Cambra tenen un preu únic de 10 euros.  


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet