ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

L'Auditori de Barcelona programa un cap de setmana amb els instruments de vent-metall protagonistes

16/11/2023 |

 

Els instruments de vent-metall són els grans protagonistes de la programació de L'Auditori d'aquest cap de setmana. Tant l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) com la Banda Municipal de Barcelona (BMB) han convidat a tocar amb ells respectivament al Kebyart Ensemble (quartet de saxofons) i al solista Juan Manuel Gómez, primer trompa de l’OBC.

El 18 (19.00 h) i 19 (11.00 h) de novembre el jove director Jaume Santonja, actual director convidat principal de l’Orquestra Simfònica de Milà, debuta la capdavant de l'OBC en un concert amb un repertori que abraça des del Romanticisme al Minimalisme i que trenca amb el model de simfonia habitual.

La simfonia “Manfred” de Piotr Ilitx Txaikovski serà l'obra principal del concert. La peça, l'única que no està numerada pel compositor rus, é més llarga i està basada en un poema de Lord Byron. També s'interpretarà les Simfonies d’instruments de vent d'Igor Stravinsky, dedicades a Debussy i escrites en un sol moviment, ja de per si, força excepcionals.

Completa el repertori l’insòlit i espectacular Concert per a quartet de saxòfons del compositor minimalista Philip Glass, en què l’extraordinari Kebyart Ensemble serà el protagonista.

El diumenge 19 de novembre (18.00 h) la Banda, dirigida per ;José R. Pascual-Vilaplana ofereix un concert dedicat a l'obra The Power of Rome and the Christian Heart del compositor Percy Grainger, una peça creada entre la Primera i la Segona Guerra Mundial que parla dels desastres de la guerra i la fragilitat de l'individu enfront el poder.

El programa continuarà amb la peça Oihartzunak (Cos) que ens permetrà conèixer la faceta de compositor del mestre Pascual-Vilaplana. La peça interpretada pel trompista Juan Manuel Gómez, és un viatge per les ciutat Bilbao, Llíria i Barcelona, molt estimades pel solista de l'OBC.

El concert acabarà amb el Concerto pour grande orchestre d’harmonie de la compositora Ida Gotkovsky, que celebra el seu 90è aniversari. Alumna d’Olivier Messiaen i de Nadia Boulanger, el seu interès pels instruments de vent es fa palès al llarg del seu catàleg i també en aquesta obra de gran virtuosisme.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet