ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Contrastos musicals a L'Auditori amb l'OBC i la BMB en un cap de setmana d'homenatges

30/11/2023 |

 

Aquest cap de setmana, L'Auditori acull una programació simfònica plena de contrastos i homenatges de la mà de les seves principals formacions: l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la Banda Municipal de Barcelona (BMB).

Divendres 1 de desembre i dissabte 2 a la Sala 1 Pau Casals, el mestre Ludovic Morlot dirigirà l'OBC al llarg d'un programa divers encapçalat pel poema simfònic Till Eulenspiegel, de Richard Strauss, que narra les entremaliadures d'un ximple heroi rural.

Junt amb aquesta obra, el programa comptarà amb peces d’una estètica altament contrastant com el Passacaglia, del català Leonardo Balada, on porta al seu llenguatge surrealista aquesta forma musical del barroc, i l’inusual Doble concert per a oboè i flauta de György Ligeti que, a mans de Rafael Muñoz (oboè) i Francisco López (flauta), endinsarà l'auditori en l’univers sonor de l'artista, incansable investigador de la textura tímbrica de l’orquestra. El concert també inclourà el brillant Concert núm. 3 per a piano de Ludwig van Beethoven, que serà interpretat pel solista Lucas Debargue, actualment convidat a tocar amb les principals orquestres i als escenaris més prestigiosos del món.

A més, aprofitant la interpretació de l'obra de Ligeti, el Museu de la Música recupera la instal·lació sonora Poème symphonique per a 100 metrònoms, que va estrenar al mes de setembre entorn a la figura de l'autor hongarès en el marc del cicle Sampler de L'Auditori i el Festival Mixtur. L'impressionant peça es podrà veure al Foyer de la Sala 1 durant el cap de setmana.

HOMENATGE A DE MEIJ I CRUYFF, A CÀRREC DE LA BMB

El diumenge 2 de desembre, la BMB tanca el ofereix un concert homenatge a l'holandès Johan de Meij, un dels compositors de música per a orquestra de vent més importants dels últims quaranta anys i autor de la Primera simfonia “El senyor dels anells”, inspirada en l'obra literària de Tolkien.

A més de la Primera simfonia “El senyor dels anells”, que s'estructura en cinc moviments que descriuen magníficament els diferents personatges de la història i tradueixen en música moments clau del relat, el públic també podrà escoltar dues obres més d'aquest compositor que, des de ben jove va tocar el trombó en una banda i va acabar especialitzant-se en la direcció i en la composició per a banda. Es tracta de la seva obertura Continental i el Concerto grosso per a quintet de vent i banda Un momento dado, escrit en memòria del també mític futbolista i entrenador Johan Cruyff.

L'encarregat de conduir aquest popular programa serà el director holandès Björn Bus, que comptarà també amb l'excepcional quintet de vent -també holandès- Calefax. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet