ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Stephanie Childress serà la principal directora convidada de l'OBC a partir de la temporada vinent

4/12/2023 |

 

L’Auditori ha nomenat Stephanie Childress principal directora convidada de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) per la temporada 24-25 i la temporada 25-26.

L’equip artístic liderat per Robert Brufau, director de L’Auditori, fa un pas més en la seva aposta per les figures emergents més destacades del circuit internacional. "Poques vegades passa que un artista jove generi un impacte tan contundent i homogeni al sector, que està cada vegada més amatent a les noves veus i els lideratges renovats del circuït. Amb la seva elegància i lucidesa, Childress va fer un pas de gegant en la seva carrera l'any 2020 al concurs internacional La Maestra, de París, on L'Auditori formava part de la comissió ECHO del Jurat i, des d'aleshores, ha estat dirigint a les millors orquestres a les dues bandes de l'Atlàntic. La seva incorporació és una nova oportunitat per situar la nostra institució com a referent internacional, no només musical sinó també com a reflex de la rica i complexa realitat social que ens envolta", ha dit Brufau.

Per la seva banda, Childress ha declarat: “Em sento molt honorada d'haver estat nomenada principal directora convidada de l'OBC i de poder reforçar els meus vincles amb una organització que m'ha estat estimada des de la nostra primera trobada. Estic encantada de fer avançar la meva carrera alhora que ho fa l'orquestra, al costat de músics tan meravellosos i d'un equip dedicat liderat pel mestre Morlot. Tinc moltes ganes de viure junts molts moments musicals preciosos i compartir-los amb el públic català i espanyol en una de les ciutats més dinàmiques del món".

Aquesta temporada, tindrem l'oportunitat de veure la directora franco-britànica dirigir l'OBC a L'Auditori, ja que es posarà al capdavant de la formació els propers 27 i 28 d'abril en un concert dedicat a Chopin que comptarà també amb la pianista Yulianna Avdeeva.

Igualment, el públic podrà acomiadar l'actual directora convidada de l'OBC, Marta Gardolińksa, en els concerts que encara dirigirà els propers 1 de març (La creació de Haydn) i el 19 i 20 d'abril (concert Variacions enigma) d'aquesta temporada.

Stephanie Childress va debutar al capdavant de l’OBC la temporada 21-22 durant la gira de l'orquestra per Catalunya. Així, va dirigir els concerts celebrats el 24 i 27 de febrer de 2022 al Teatre Fortuny de Reus i a l'Auditori Enric Granados de Lleida, encapçalats per un programa dedicat a Prokófiev i Txaikovski que va comptar també amb el solista Sergei Dogadin. Després de l'èxit aconseguit en aquestes primeres actuacions, aquell mateix any, L’Auditori va convidar Childress a dirigir de nou l'OBC al Festival Mozart Nits d’Estiu amb el violoncel·lista Kian Soltani com a solista.

La seva ascensió meteòrica l'ha dut a dirigir, entre d'altres, l’Orquestra Simfònica de Berlín (Konzerthausorchester), l’Orquestra de París o l’Orquestra Simfònica de Londres. Childress continua deixant la seva empremta tant en el repertori simfònic com en l’operístic, especialment després dels èxits recollits a Glyndebourne (Regne Unit) dirigint Le Nozze di Figaro la tardor passada. La impressionant temporada 23-24 que està duent a terme inclou debuts, entre d’altres, amb la Staatsoper d’Hamburg, l’Orquestra de Cleveland, la Filharmònica de Dresden, la Reial Orquestra Nacional Escocesa, l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Nacional de Polònia o l’Òpera de Detroit. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet