ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Seed publica Influences II, el segon disc de la trilogia que el Cosmos Quartet dedica a Brahms

4/12/2023 |

 

Seed publica Influences II, el segon disc de la trilogia que el Cosmos Quartet dedica a la figura de Brahms
El grup barceloní ha enregistrat en aquest segon àlbum el primer quartet de Johannes Brahms, el quartet ‘Serioso’ de Ludwig van Beethoven i el primer d’Octavi Rumbau -primer enregistrament mundial-.

Influences II és el segon disc del Cosmos Quartet que publica la discogràfica Seed Music; un projecte articulat a manera de trilogia amb el qual el quartet reconeix la influència dels tres únics quartets de Brahms.

L'àlbum es va presentar en un acte públic celebrat divendres passat al Palau de la Música Catalana. Els pròxims 23 de gener i 23 de febrer es presentarà a Madrid i a Capellades, respectivament.
Escolta'n un single ja a plataformes (Brahms) Escolta'n un single ja a plataformes (Brahms)
Barcelona, 4 de desembre de 2023.- La discogràfica catalana Seed Music va presentar divendres passat, 1 de desembre, a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català del Palau de la Música el segon enregistrament del Cosmos Quartet i 16è àlbum discogràfic de la seva col·lecció dedicada a la música clàssica i contemporània: Influences II. El disc forma part de la trilogia de gravacions que els Cosmos Quartet -integrat per Helena Satué, Bernat Prat, Lara Fernández i Oriol Prat- dedicaran a la figura de Johannes Brahms, un compositor del qual en reconeixen la influència i que significa, a nivell d’interpretació, un repte per a qualsevol quartet de corda. De fet, en el precedent Influences (Seed, 2018), la formació catalana ja va enregistrar el quartet núm. 3. En aquest àlbum, a més del Quartet núm. 1 en Do menor, Op. 51 (1873) de Brahms, també s’hi inclou el Quartet de corda núm. 11 en Fa menor, Op. 95 ‘Serioso’ (1810-1811) de Beethoven i el Quartet de corda Núm. 1 (2020) d’Octavi Rumbau -estrena discogràfica.

L’acte de presentació de divendres passat va evidenciar no només el moment de forma excel·lent del Cosmos Quartet sinó també el seu vincle amb el Palau de la Música Catalana, on culminaran la seva residència artística aquest 2024 després de tres anys de projectes compartits. L’acte, conduït per la periodista cultural Alba Nogueras, va comptar amb la participació del compositor Octavi Rumbau i del productor musical del disc, Santi Barguñó.

En paraules d’Octavi Rumbau, <<... del Quartet Cosmos en destacaria sobretot la seva transversalitat perquè treballa amb el mateix tipus de rigor i amb el mateix tipus d’excel·lència una obra del segle XVIII i un repertori més contemporani com la meva obra. I aquesta manera de treballar de manera equitativa dos períodes tan diferents fa que sigui un quartet realment molt potent des d’un punt de vista del control de l’harmonia, del timbre, etcètera>>.

Cal recordar que el quartet d’Octavi Rumbau va ser estrenat pel mateix Cosmos Quartet en el marc de la segona Biennal Internacional de Quartets de Corda de Barcelona, a L’Auditori de Barcelona, el setembre de 2022, i és l’única obra contemporània del disc Influences II. En paraules del compositor sobre aquesta peça: <<... Hi utilitzo tota una sèrie d’aspectes que es conjuguen per mirar la tradició del quartet de corda però sempre amb un prisma calidoscòpic que deforma una mica la realitat.>>.

El disc es va enregistrar el desembre de 2022 a l’Auditorio Municipal de San Francisco, a Ávila. El llibret de l’àlbum recull notes de l’assagista en temes cultural Juan Ángel Vela del Campo.

Influences II es podrà escoltar a plataformes digitals a partir de l’11 de desembre vinent. Fins llavors, hi ha un període de venda exclusiva del CD a través del web de Seed Music. Pròximes presentacions: 23 de gener a la seu de la SGAE, a Madrid i 23 de febrer, a Capellades. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet