ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Stephanie Childress, pròxima directora convidada de l'OBC

5/12/2023 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2362382-stephanie-childress-proxima-directora-convidada-de-l-obc.html

La fran­co­britànica Step­ha­nie Chil­dress (Lon­dres, 1999) serà la prin­ci­pal direc­tora con­vi­dada de l’Orques­tra Simfònica de Bar­ce­lona i Naci­o­nal de Cata­lu­nya (OBC) per a les tem­po­ra­des 2024/25 i 2025/26, segons ha anun­ciat L’Audi­tori en un comu­ni­cat. L’elecció, en parau­les del direc­tor artístic de L’Audi­tori, Robert Bru­fau, repre­senta “una nova opor­tu­ni­tat per situar la ins­ti­tució cata­lana com a refe­rent inter­na­ci­o­nal”. “Amb la seva elegància i luci­desa, Chil­dress va fer un pas de gegant l’any 2020 en el con­curs La Maes­tra, de París, on L’Audi­tori for­mava part de la comissió Echo del jurat, i des d’ales­ho­res ha estat diri­gint les millors orques­tres a les dues ban­des de l’Atlàntic”, afe­geix Bru­fau.

Abans d’assu­mir el càrrec, Chil­dress, que ja va diri­gir l’OBC durant una gira per Cata­lu­nya la tem­po­rada 2021/22, es posarà al cap­da­vant de la for­mació els pro­pers 27 i 28 d’abril en un con­cert dedi­cat a Cho­pin. Unes set­ma­nes abans, l’actual direc­tora con­vi­dada de l’orques­tra, la polo­nesa Marta Gar­do­linksa, haurà pogut aco­mi­a­dar-se del públic català amb La cre­ació de Haydn i el con­cert Vari­a­ci­ons enigma. 

GUILLEM VIDAL
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet