ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Kissin torna a Barcelona interpretant Beethoven, Chopin, Brahms i Prokófiev

30/12/2023 |

 

Evgeni Kissin torna a Barcelona per quarta vegada a BCN Clàssics. L’èxit rotund de les anteriors edicions han garantit que el pianista rus volgués tornar a la ciutat comtal el proper 8 de gener a les 20h, al Palau de la Música, després que el concert s’hagués d’ajornar la temporada passada per motius de salut del músic. Ens oferirà un programa amb importants obres de Beethoven, Chopin, Brahms i Prokófiev.

Obrirà la vetllada la Sonata núm. 27 de Ludwig van Beethoven, que marcar un abans i un després en la vida i la trajectòria musical del compositor. El prosseguirà Fréderic Chopin, amb el núm. 2 dels seus Nocturns, d’esperit melangiós; i Fantasia per a piano, amb 317 compassos, i un gran dramatisme intern.

La segona part del concert començarà amb el gran nom de Johannes Brahms i les 4 Ballades, compostes el seus anys de joventut. Per acabar amb Serguei Prokófiev i la seva Sonata núm. 2, escrita amb només vint-i-un anys on ja demostrava un futur prometedor com a pianista i compositor.

La profunda i poètica qualitat interpretativa d’Evgeni Kissin i el seu virtuosisme l’han fet mereixedor de la veneració i l’admiració reservades només a uns quants dels pianistes de més talent de la seva generació. Nascut a Moscou el 1971, va començar a tocar el piano d’oïda als dos anys i, als onze, ja va fer el seu primer recital.

El proper 8 de gener el podrem veure damunt l’escenari del Palau de la Música com a convidat de la 8ª temporada de BCN Clàssics, en el marc del primer concert de l’any 2024. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet