ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Javier Camarena presentarà les cançons del nou treball “Il sogno” a Girona

9/1/2024 |

 

Aquest diumenge 14 de gener, l’Auditori de Girona inaugurarà la nova temporada 2024 amb el concert del prestigiós tenor Javier Camarena, que debutarà per primera vegada a l’Auditori de Girona amb un recital líric per presentar el nou àlbum Il Sogno; i amb la inauguració de la instal·lació lumínica i sonora Signes, la primera de les obres de l’artista resident del 2024, Playmodes. Una hora abans, a les 17 h, el director de la Fundació Auditori Palau de Congressos de Girona, David Ibáñez, presentarà les noves propostes artístiques en un acte obert als assistents al concert que donarà el tret de sortida a la temporada. Les entrades es poden adquirir al web de l’Auditori de Girona: www.auditorigirona.org.

Elogiat pel seu timbre vellutat i transparent, notes altes brillants i de coloratura impecable, el conegut tenor Javier Camarena oferirà, juntament amb el seu habitual pianista, el cubà Ángel Rodríguez, un recital líric per presentar Il Sogno, un àlbum que ret homenatge a un dels grans compositors de la cançó italiana, Francesco Paolo Tosti. El concert tindrà lloc a la Sala Montsalvatge, a les 18 h, i inclourà alguns dels grans èxits i obres menys conegudes del compositor italià, així com diverses àries d’òpera.

El mexicà Javier Camarena és un dels tenors més destacats i sol·licitats de l’actualitat. Nascut a Xalapa, Veracruz, aquest artista de 47 anys va iniciar els seus estudis musicals a la Universidad Veracruzana i, des de llavors, ha actuat a sales de concerts i cases d’òpera d’arreu del món, on ha interpretat les obres de compositors com Bellini, Bizet, Donizetti, Haydn, Mozart, Rossini i Verdi. Aplaudit pel públic i la crítica, el tenor ha guanyat reconeixements tan destacats com el de millor cantant masculí del 2021 dels reputats guardons International Opera Award, considerats els Oscars de l’òpera, i també és recordat per haver bisat durant dues nits consecutives l’ària de Ramiro de l’òpera La Cenerentola de Gioachino Rossini al Metropolitan Opera House de Nova York l’any 2014.


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet