ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Josep Pons,nou director artístic i titular de l'orquestra alemanya Deutsche Radio Philharmonie

26/1/2024 |

 

Aquest matí s'ha anunciat el nomenament de Josep Pons com a nou director artístic i titular de la cèlebre orquestra alemanya Deutsche Radio Philharmonie, un dels conjunts més destacats dins del sistema d'orquestres alemanyes de ràdio. Començarà la seva titularitat la temporada 2025/2026 succeint el director finès Pietari Inkinen i seguint l'estela d'anteriors titulars com Myung-Whun Chung, Marcello Viotti i Hans Zender.

 

El Gran Teatre del Liceu aprofita l’ocasió per agrair a Pons la feina rigorosa i incansable que ha fet des del 2012 en la transformació i renovació de l’Orquestra amb un increment de 19 noves places i la renovació de 34 músics. En aquests anys i amb una pandèmia pel mig, Josep Pons ha aconseguit incrementar la millora artística de les formacions, reconeguda per sector i crítica, i ha aportat una personalitat pròpia en la seva tasca i mètode. Pons seguirà exercint de director titular al Liceu fins la finalització del seu contracte, juliol 2026, seguint el Pla Musical previst per a l’Orquestra i focalitzant-se en l’última fase de la renovació del Cor, conjuntament amb el seu director Pablo Assante. L’última temporada del seu contracte, la temporada 25/26, alternarà la tasca amb la nova titularitat a la Deutsche Radio Philharmonie.

 

Josep Pons està considerat un dels directors espanyols més importants de la seva generació. Porta col·laborant regularment amb la Deutsche Radio Philharmonie des del 2006 amb actuacions tan destacades com la gira del 2017 per Polònia i el concert d'obertura del Festival de Música del Saar del 2017 així com dos concerts amb Frank Peter Zimmermann el 2018 i el 2011. Habitualment, dirigeix les millors orquestres europees incloent la Leipzig Gewandhaus Orchestra, Staatskapelle Dresden, WDR de Colònia, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, Berlin Konzerthaus Orchester, Orxestre de París, NHK Symphony orxestra, Hong Kong Philharmonic o BBC. Pons és director honorari de l'Orquestra Nacional d'Espanya i de l'Orquestra Ciutat de Granada. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet