ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Un ballo in maschera, obra de maduresa de Verdi, al Liceu amb la direcció de Riccardo Frizza

31/1/2024 |

 

Estrenada el 1859, Un ballo in maschera és una de les obres principals de la maduresa de Verdi, amb una integració perfecta de música i drama. Inspirada en un esdeveniment real —l’assassinat del rei Gustau III de Suècia—, aquí afloren les passions romàntiques —l’amor impossible, l’odi, el penediment—, amb el rerefons impactant d’un ball de màscares amb què Graham Vick va plantejar una producció vistosa i subversiva.

Verdi va haver de passar dues vegades per la censura abans d’estrenar l’òpera. Així, el compositor es va veure obligat a fer adaptacions importants i a transportar la trama de Suècia al Boston de finals del segle XVII.

El director d’escena Graham Vick va morir pocs mesos abans de l’estrena d’aquesta producció. Jacopo Spirei presenta la versió definitiva de la posada en escena, que comptarà amb un impressionant elenc de veus líriques i la direcció del mestre Riccardo Frizza.

L’elegant producció de Graham Vick escau a l’emocionant drama verdià. Aquest Ballo trenca amb els codis tradicionals. Una escenografia construïda a partir d'una pantalla semicircular que envolta el fons, amb una premonitòria tomba que presideix l'escenari són la base per explicar el tràgic destí en què es mostren els turments dels personatges principals.

Freddie De Tommaso i Arturo Chacón-Cruz són Riccardo / Gustau III, rei suec enamorat d’Amèlia (Anna Pirozzi / Saioa Hernández), esposa del Conde Anckaström, el seu millor amic i conseller (Artur Ruciński / Ernesto Petti). Quan aquest darrer descobreix l’amor il·lícit, s’uneix a una conspiració per assassinar el rei i es produeix la tragèdia. Daniela Barcellona i Okka von der Damerau (Ulrica / Arvidson) encarnen la mèdium que profetitza la traïció i el tràgic final. El personatge còmic d’Oscar recau en Sara Blanch i Jodie Devos.

El dia 7 de febrer, Un ballo in maschera tindrà una sessió exclusiva LiceUnder35 que comptarà amb un ball de màscares.

Del 7 al 20 de febrer, el Saló dels Miralls acollirà l’exposició ‘La suite del Cabagnon Nº 2’ de l’artista Iván Forcadell. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet