ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Les formacions residents al Teatre Auditori de Granollers inauguren el 2024

1/2/2024 |

 

Un peu al passat i l’altre al futur - Les formacions residents al Teatre Auditori de Granollers inauguren el 2024 amb cinc propostes que revisiten la tradició.

Els Amics de la Unió inauguren el 2024 amb la mirada clavada al passat i, alhora, al futur: comencen l’any amb cinc programes que treballen la tradició des de l’actualitat. Les formacions residents al Teatre Auditori de Granollers tenen tres propostes a la programació estable de la seva ciutat, cantaran al concert de setmana santa de la Sagrada Família i participen a la Festa de la Música del Palau de la Música Catalana. Tot plegat, després de venir d’unes festes de Nadal ben intenses, que han inclòs col·laboracions amb el Gran Teatre del Liceu i l’Auditori de Barcelona.

Les noves propostes d’enguany comencen amb el treball conjunt de diferents entitats. L’Agrupació Sardanista de Granollers ha convidat, pel seu concert anual al teatre de la capital vallesana, la Cobla Marinada, que en aquesta ocasió dirigirà Edmon Colomer. Després d’una primera part d’obres per a cobla, per la qual es comptarà amb un cos de dansa de l'Institut del Teatre, el Cor Jove Amics de la Unió i el Cor Jove de l’Orfeó Català pujaran dalt de l’escenari per interpretar, entre d’altres, obres de Manuel de Falla, Enric Morera, Ricard Lamote de Grignon i Amadeu Vives. Aquesta co-producció es podrà gaudir al Teatre Auditori de Granollers (04/02/24) i al Palau de la Música Catalana (05/02/24).

Aquesta no és l’única col·laboració amb l’escenari modernista, ja que al cap d’un mes, el cor infantil de l’entitat, Veus, participarà en la «Festa de la Música Coral» (03/03/24); un concert on s’estrenen les obres guanyadores del IV Concurs de Composició de l’Orfeó Català. En aquesta ocasió, la formació interpretarà Il paese dei contenti (El país dels contents) del pianista i compositor Gerard López Boada. Les altres obres premiades s’estrenaran, també, de forma absoluta de la mà del Cor de Noies de l’Orfeó Català, el Cor de Cambra de la Diputació de Girona i la Coral Cantiga.

Abans, però, a final del mes de febrer, el Cor de Cambra de Granollers, sota la direcció de Josep Vila Jover, retrà homenatge a Anselm Clavé (1824-1874) en el bicentenari del seu naixement; sota el títol «Venim de Clavé», la formació farà tota una declaració d’intencions. Partirà del mestre barceloní i continuarà amb deixebles, amics, companys; autors que van seguir-li l’estela. Les obres d’Antoni Nicolau, Pau Casals, Lluís Millet o Cristòfol Taltabull, s’intercalaran amb intervencions narrades per Xavier Chavarria, que farà de guia per traçar un recorregut històric que arribarà fins a Joan Manen, Manuel Saderra i Manuel Oltra. Els concerts tindran lloc al Teatre Auditori de Granollers (24/02/24) i al Teatre Auditori de Llinars (25/02/24).

Continuarem amb una proposta familiar: una Flauta Màgica molt especial, protagonitzada per infants, però que comptarà amb tot el suport i l’estructura d’una producció professional. Aquesta òpera infantil és una co-producció dels Amics de la Unió amb el Teatre Auditori, l’Associació Cultural i l’Orquestra de Cambra de Granollers. Sota la direcció musical de Josep Vila Jover, i la direcció d’escena de Marta G. Otín, Veus pujarà dalt de l’escenari acompanyats dels Petits Cantors de l’entitat i del Cor d’alumnes de l'escola Ponent de Granollers. En aquesta ocasió, a més, la soprano Meritxell Milà interpretarà els rols de Papaguena i de Reina de la Nit, i el baríton German de la Riva farà de Papagueno. La versió de l’obra és la d’Albert Romaní, que recull alguns dels moments més celebrats d’aquesta partitura mozartiana, però l’orquestració i la llargada han estat adaptades a les necessitats d’aquesta producció concreta, en un arranjament de Xavier Tudela. Es realitzaran dues funcions obertes a tots els públics (16/03/24 i 17/03/24) i dues funcions escolars (18/03/24 i 19/03/24).

El cap de setmana següent, el Cor de Cambra i l’Orquestra de Cambra de la capital vallesana tornaran a interpretar la seva peculiar versió de les Passions de Bach, sota la direcció de Corrado Bolsi; aquesta vegada, a la Sagrada Família, en el concert de Setmana Santa organitzat pel Patronat (22/03/24). Aquesta proposta estrenada la temporada passada unia les dues passions més conegudes del pare del barroc –les basades en l’Evangeli de Mateu i en el de Joan– i les portava al present relacionant-les amb el calvari que han de viure moltes persones migrants; ho feia a través de la veu d’una actriu, Maria Manau, que tornarà a prendre el paper de l’Evangelista. Aquesta vegada es comptarà, també, amb la soprano Anaïs Oliveras, el contratenor Oriol Rosés, el tenor Roger Padullés i el baix Joan Martín-Royo com a veus solistes. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet