ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La National Symphony Orchestra (Washington, D.C.) torna a Barcelona amb Noseda i Hilary Hahn

13/2/2024 |

 

BCN Clàssics rep la visita aquest divendres 16 de febrer al Palau de la Música Catalana de la National Symphony Orchestra (Washington, D.C.) sota la batuta del seu director titular, el mestre Gianandrea Noseda. Amb ells, Hilary Hahn, una de les violinistes més prestigioses del món, que interpretarà el Concert per a violí en Re major, op. 35 d’Erich Wolfgang Korngold, obra dedicada a Alma Mahler. Completaran el programa la Simfonia núm. 5 de Xostakóvitx i l’estrena de Wake up, concert per a orquestra encarregat al compositor Carlos Simon.

El concert forma part d’una gira europea per Espanya, Alemanya i Itàlia, que comença al Barcelona, seguit per Saragossa, el dia 17 i tanca amb dos compromisos a Madrid, el 18 i 19.

La National Symphony Orchestra es va presentar a Espanya el 1982 amb Mstislav Rostropóvitx. Fundada el 1931, sempre ha estat compromesa amb l’excel·lència artística i l’educació musical. El 1986, es va unir al John F. Kennedy Center for the Performing Arts, on ofereix una temporada complerta de concerts. Composta per 96 membres, participa regularment en esdeveniments de rellevància nacional i internacional, incloses celebracions oficials.

Gianandrea Noseda és un dels directors d’orquestra més sol·licitats del món, reconegut pel seu art tant en les sales de concerts com en l’òpera. La temporada 2023-2024 és la setena com a director musical de la National Symphony Orchestra, contracte prorrogat fins al 2027. Ha dirigit les més importants orquestres en els millors teatres d’òpera i festivals: Berliner Philharmoniker, Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, Royal Concertgebouw Orchestra, Festival d’Edimburg, La Scala, Münchner Philharmoniker, Met Orchestra, Filharmònica de Nova York, Simfònica NHK, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Orchestre de Paris, Orchestre National de France, Philadelphia Orchestra, Royal Opera House, Festivals de Salzburg i Verbier, Wiener Philharmoniker, Wiener Staatsoper i la Wiener Symphoniker.

Nascut a Milà, és Commendatore al Merito della Repubblica Italiana. Va ser nomenat Director de l’Any 2015 de Musical America i Director de l’Any 2016 de l’International Music Awards.

Hilary Hahn, guanyadora de tres premis Grammy, fusiona musicalitat i un repertori guiat per la curiositat artística. Ferma defensora de la nova música, ha encarregat gran varietat d’obres i ha publicat un total de 22 àlbums.

Ha rebut nombrosos reconeixements com el Premi Anual del Festival de Música Original de Glasshütte, Premi Herbert von Karajan al 2021, i al 2023 va ser nombrada Artista de l’Any de Musical America. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet