ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Joan Fontcuberta dialoga amb el Winterreise de Schubert al Liceu

21/2/2024 |

 

Joan Fontcuberta, reconegut fotògraf, assagista i crític, ha estat convidat pel Liceu a participar en la seva primera proposta escènica, que es podrà veure al Teatre el proper 23 de febrer. L’artista, amb uns codis molt inequívocs i personals, es submergirà en la melangia de la partitura de Schubert per reflexionar sobre el pas del temps, la vellesa i la pèrdua de la memòria.

Considerat el testament espiritual del compositor, el Winterreise de Schubert és un dels cicles de lieder més importants de la història de la música que prendrà vida amb el baríton Michael Volle acompanyat al piano per Helmut Deutsch.

Aquest Viatge d’hivern, que compta amb la direcció escènica d’Anna Ponces, és una proposta interdisciplinària que fa un paral·lelisme amb el procés d’una persona que pateix Alzheimer. Agafant com a base els textos de Wilhelm Müller, Susanna Rafart ha escrit per a l’ocasió els poemes que acompanyen l’espectacle.

D’una bellesa inquietant, el Winterreise és una invitació a la melancolia profunda, els episodis del qual marquen un viatge desesperat d’un home traït. Una immersió en l’univers poètic de Schubert, amb Fontcuberta com a guia de luxe, on el públic és conduït en un apassionant viatge interior. 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet