ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

La Filharmònica de Helsinki encetarà la 41 temporada d'Ibercamera

14/3/2024 |

 

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/2396651-la-filharmonica-de-helsinki-encetara-la-41-temporada-d-ibercamera.html

Philippe Herreweghe, Nelson Goerner, Renaud Capuçon i musicAeterna ressalten en una programació que es fixarà en compositors com Rakhmàninov, Bach, Txaikovski, Schumann o Chopin.

La 41a tem­po­rada d’Iber­ca­mera, que tindrà lloc a L’Audi­tori i al Palau de la Música Cata­lana, reu­nirà noms pro­pis com Phi­lippe Her­reweghe, Nel­son Goer­ner, Renaud Capuçon o l’Orques­tra Fil­harmònica de Hèlsinki o musi­cA­e­terna. La pro­gra­mació 2024-2025 es fixarà en grans obres de com­po­si­tors com Rakhmàninov, Bach, Txaikovski, Schu­mann, Cho­pin, Dvorák, Strauss o Mah­ler. Amb con­certs a l’Audi­tori i al Palau de la Música, l’Iber­ca­mera ofe­rirà el debut de l’Orques­tra Fil­harmònica de Hèlsinki, Phi­lippe Her­reweghe, Colle­gium Vocale Gent, Roberto González-Mon­jas o Orques­tra Simfònica de Galícia. La tem­po­rada arren­carà l’11 de novem­bre amb la Segona de Sibe­lius, un pro­grama car­re­gat de bellesa amb la Fil­harmònica de Hel­sinki, Jukka-Pekka Saraste i Nel­son Goer­ner.

La pro­gra­mació tindrà Con­certs de Mozart amb Cap­pe­lla Andrea Barca, l’orques­tra que Sir András Schiff va crear per a ofe­rir el reper­tori que més estima i venera i Can­ta­tes de Bach amb el Colle­gium Vocale Gent sota la direcció de Phi­lippe Her­reweghe.

Daniil Tri­fo­nov, un dels més grans fenòmens pianístics de les últi­mes dècades, s’expres­sarà a través de Txaikovski amb La bella dor­ment i Andrés Orozco-Estrada ofe­rirà La cin­quena de Txaikovski amb l’Orques­tra simfònica WDR Colònia. Teo­dor Cur­rent­zis, els seus músics i musi­ca­e­terna pro­po­sa­ran la Segona Sim­fo­nia de Mah­ler acom­pa­nyats pel Cor Iber­ca­mera.

La 41a edició dedi­carà temps a la mort i la don­ze­lla de Schu­bert amb la gui­tarra d’Ana Vido­vic i l’Orques­tra Simfònica de Viena cele­brarà els seus 125 anys amb una obra encar­re­gada per la seva orques­tra: la suite del Cava­ller de la Rosa.

El pres­su­post d’aquesta tem­po­rada superarà el milió d’euros. 

J. CAMPS LINNELL
El Punt/Avui

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet