ClàssicsWeb, el teu espai

Almanac

Cerca de notícies

Paraules:
Tema:
Inici: Escollir data inici
Fí: Escollir data fi
Ajuda
Verso

NOTÍCIA

Josep Pons i l'Orquestra del Liceu obren les 7 portes del 'Castell de Barbablava' de Bartók

3/4/2024 |

 

L’obra mestra de Béla Bartók, un autèntic ‘thriller’ pel seu dramatisme, pujarà un cop més a l’escenari del Liceu amb el seu director musical al podi, Josep Pons, reeditant l’èxit obtingut a la visita que el Gran Teatre va realitzar a l’Opéra national de Paris el juny del 2023.

Barbablava, considerat com un reflex teatral del sanguinari Jack l’Esbudellador, pren vida amb una partitura colossal i s’inspira en un conte de Charles Perrault que parla de la solitud, de la manca de comunicació i fins i tot de la salut mental.

El baríton Nicholas Brownlee interpretarà l’enigmàtic i sanguinari assassí d’esposes i la mezzosoprano Victoria Karkacheva serà Judit, una dona fascinant i enamorada que abandona la llar per seguir l’ogre.

Escrit el 1911 i estrenat el 1918, aquest drama líric és un autèntic repte interpretatiu i teatral que porta l’espectador per un castell fosc i misteriós, amb set portes que van revelant el passat d’un Barbablava que amaga secrets inconfessables.

L’òpera de Bartók arribà al Liceu el 1954 compartint programa amb l’oratori Jeanne d’Arc au bûcher, de Honegger, amb l’actriu Ingrid Bergman com a protagonista i sota la direcció de Roberto Rossellini.

L’obra s’ofereix en una única funció en versió concert divendres 12 d’abril 


Catclàssics

Catclàssics, música clàssica de Catalunya a internet